Beogradskom zimom protiv Zenita

Autor: Milovan Longinov
petak 19.02.2021.
15:40
Izvor: Sportske.net

Zvezdi neće biti lako...

EPA-EFE/Fernando Alvarado
EPA-EFE/Fernando Alvarado

Povezane vesti

Sigurno da zima nije najjače oružje protiv Rusa, ali ekipi Dejana Radonjića će biti potrebna svaka vrsta pomoći. Pa neka i ova neočekivana zima u našoj prestonici bude talična za crveno-bele. Nakon uspešno završenog Kupa Radivoja Koraća, gde su uspeli da vrate pehar nakon tri godine, vremena za slavlje i opuštanja nema. U petak u Pioniru očekuje nas duel dva trenera sa sličnom filozofijom, jaka odbrana i brza realizacija u napadu.

Kao što smo već naglasili Kup je osvojen, ali se čini da je Zvezda trenutno u procepu, pa čak i da su pristalice podeljenog mišljenja šta i kako dalje. Veliki broj stranih igrača doveden je sa ciljem da se makar umešaju u borbu za TOP 8 Evrolige, ali je većina njih duboko razočarala. Naravno navijači su ogorčeni na još jednu sezonu u kojoj je Zvezda osuđena na prosečnost i bez bilo kakve šanse za nekom značajnijom ulogom. Povrh svega uspeli su i bez Hola, Voldena, Koloma i Noka da uzmu Kup, na krilima domaćih igrača, pre svega Jagodića-Kuridže i Davidovca. Takođe mladi Uskoković i Radanov su pokazali da nisu ništa manjeg kvaliteta nego Hol ili Kolom koji su dovedeni kao velika pojačanja.

Videćemo koji će pravac izabrati Dejan Radonjić, ali sigurno da on ima punu podršku i kluba i navijača. Dočekuju Zenit koji je igrao nestvarno i bio u samom vrhu, ali je zakomplikovao sa tri vezana poraza i doveo sebe u poziciju da je čak i mesto u plej-ofu veoma upitno. Zbog svega toga Zenit će biti pod velikim pritiskom, jer bi poraz u Beogradu značajno produbio probleme u kojima se nalaze. Kevin Pengos i Arturas Gidaitis su osnovna ekipe, mnogo stvari se vrti oko njihove pik ‘n’ rol igre, a velika opasnost preti od bivših Zvezdinih igrača Bilija Berona i Kej Si Riversa koji su sposobni da pogadjaju u serijama van linije 6,75. Pogledajte ceo AdmiralBet specijal za ovaj meč, a mi izdvajamo broj pogođenih trojki bekovskih tandema Lojd-Dobrić sa jedne i Rivers-Beron sa druge strane.

Španski derbi odigraće se u sunčanoj Valensiji, gde domaćin dočekuje Kralja. I ako je u nekim prethodnim godinama Valensija znala da napravi problem Realu, u poslednjih deset utakmica imaju samo jednu pobedu. Ipak ekipa čija igra zavisi dosta od EX-YU kvarteta, Dubljević, Kalinić, Prepelič i Marinković, ima svoje adute i sigurno je da će pokušati da iskoriste poraz Reala u finalu Kupa Kralja. Sudar Tavaresa i Dubljevića će biti izuzetno zanimljiv i obaveznog traba ispratit uz opkladu na ukupan broj poena, skokova i asistencija koji možete naći samo u Admiralu.

Kokoškov i Gudurić će dočekati ekipu Albe pre nego što se upute put Gruzije. Fener je u sjajnoj formi, izgledaju kao ekipa koja je spremna da pomuti račune svakoj ekipi i već sada izgleda kao da će sve ekipe gledati da ih izbegnu u potencijalnom četvrtfinalu. Dolaskom Gudurića dobili su drugu dimenziju i pored standardnih De Koloa i Veselog čine udarnu pesnicu Kanarinaca sa Bosfora. Sa druge strane Alba bez prevelikog imperativa ili pritiska dolazi u azijski deo Istanbula sa idejom da kao i svima otkinu neku pobedu. Ekipa sa najmanje pik igre, probaće da naudi turskom predstavniku sa linije za tri poena, gde će defanzivno biti izuzetno opterećeni bekovi domaćina. Ipak i pored svih zadataka koje moraju ispuniti igrači Fenerbahčea, mislimo da je čak i pobeda u hendikepu veoma izvesna.

Dva najmlađa projekta u Evroligi, Lion i Bajer se sastaju u Francuskoj. I jedni i drugi nastavljaju svoj napredak i zaista izgleda da uz ovakvu logističku podršku i financijsku stabilnost mogu da izrastu u košarkaške gigante u narednih nekoliko godina. Lion će igrati slično kao i Alba, bez previše opterećenja i za novo iskustvo i talenat, koji bi mogao doći na naplatu u narednom periodu. Sa druge strane Trinkijeri je duboko odlučan da rezerviše svoju kartu za plej-of, i u tom pohodu će se osloniti najviše na Vejda Boldvina i oporavljenog Vladimira Lučića. Ispratite njihove granice na broj poena ukoliko želite brzu i laku zaradu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke