Berić: "Partizan nije razigran pred meč sezone"

Autor: Filip Rodic
utorak 19.03.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Ključni duel.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Partizan od 20.30 u "Areni" igra jednu od najvažnijih utakmica sezone. Dolazi Baskonija, sigurni učesnik plej-ina, protiv crno-belih koji se bore za 10. poziciju. Ovom utakmicom se otvara i niz mečeva na domaćem terenu u "foto-finišu" sezone.

Bivši kapiten i predsednik Partizana Miroslav MIća Berić je u emisiji "Pik end rol sa Mićom Berićem" detaljno govorio o ovom duelu.

"Činjenica je da Partizan u ovom trenutku nije razigran. U nekim momentima jeste, ali generalno nije. Ipak, to se sve promeni nakon jedne pobede i dobre utakmice. Kao što je meč protiv Baskonije. Ta utakmica je presudna što se tiče Partizanovog plasmana. Može da ti pruži samopouzdanje. Ako crno-beli pobede Baskoniju, odigraju dobro, onda će pobediti i Real Madrid. U to sam ubeđen", krenuo je Berić sa uvodom.

"Ova utakmica je ključ sezone. Matematički Partizan neće izgubiti sve šanse, ali tada nastaje veliki problem i pritisak. Na ovaj pritisak, može biti i dodatna otežavajuća okolnost po pitanju svih ostalih mečeva. Ne samo pobeda, već sveukupan utisak. Trenutak istine, došlo je do toga", nastavlja Berić.

"Na početku sezone svako bi prihvatio da sam odlučuje o svojoj sudbini na poslednjih pet utakmica. Imaš četiri domaće utakmice i gostovanje berlinskoj Albi. Ako ne pobede Albu i ne zaslužuju plasman dalje. Ali prvo treba doći do te utakmice. Partizan ima šanse i drži sve u svojim rukama. Ukoliko budu dobri i zasluže, to će onda biti uspeh. Pita se i protivnik, ne igramo protiv Cibone ili Krke”, rekao je Miroslav Berić.

“To neće biti loše. Posle te utakmice slede ti dve pred plej-in. Ne može bolja priprema od uvoda u nešto. Lako će posle biti ako se dođe do toga. Valencia je u ozbiljnom padu forme. Možemo da se osvrnemo i na njihov raspored. Gledajući unapred, crta se da to bude utakmica ili Partizan ili Valensija. Realno, četiri ekipe se bore za jedno mesto. 

Ja sam večiti optimista, Partizan može da dobije svih pet utakmica. Prvo da dobije Baskoniju većom razlikom od poraza u Vitoriji. Uz neki neočekivan poraz Baskonije, ima se čemu nadati. Bajern ima najteži raspored do kraja”, objasnio je Miroslav Berić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke