Bertomeu brine za regularnost ABA lige, hoće li biti posledica?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
11:12
Izvor: Sportske.net

Odlično je obavešten o najnovijim događajima.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

U petak je završena sezone ABA lige, Crvena zvezda je osvojila titulu prvaka posle pobede nad ekipom Budućnosti u finalu plej-ofa rezultatom 3:2 u pobedama, ali se tokom ove finalne serije mnogo pričalo o suđenju, pogotovo kada su u pitanju dešavanja na utakmicama u Podgorici, kada je Zvezda imala mnogo primedbi.

Očigledno, to nije promaklo ni prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeu, koji je posle finala Evrolige u Kelnu prokomentarisao dešavanja na Jadranu.

Ono čega se ljubitelji košarke pribojavaju je kako će najnovija dešavanja uticati na dalju prohodnost klubova iz ABA lige u elitno evropsko takmičenje.

''Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Poslednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo.

Ako pobednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahteve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja.

- Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi'', izjavio je Bertomeu.

Najveći optimisti se nadaju i dugogodišnjoj licenci za neki od naših najboljih klubova.

''Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu'', potvrdio je Bertomeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke