Bertomeu otkrio, Evrokup će uskoro biti mnogo značajniji!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.10.2017.
21:11
Izvor: Sportske.net

Učešće u ovom takmičenju postaće još primamljivije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu najavio je nove promene i kada je u pitanju Evroliga, ali i kada se radi o Evrokupu.

Govoreći za ruski ''R Sport'', Bertomeu je, između ostalog, otkrio da će Evrokup uskoro imati veći značaj.

''Za nas je važno povećati vrednost Evrokupa, pa postoji mogućnost da ne samo pobednik, već i finalista ovog takmičenja izbori plasman u Evroligu'', istakao je Bertomeu.

Što se tiče Evrolige, on je ponovio da promena formata takmičenja, tačnije povećanje broja učesnika sa 16 na 18 može da se očekuje možda već od sledeće sezone.

''Još je rano da razgovaramo o tome, ali mogu da kažem da je od prelaska na sadašnji format takmičenja Francuska naš prioritet, jer njihov šampion nije zastupljen u Evroligi.

Što se tiče Nemačke, s jedne strane to je ključno tržište za nas, ali s druge oni već imaju jedno zagarantovano mesto. O svemu ovome tek treba da razgovaramo sa klubovima'', objašnjava Bertomeu, koji se ne slaže sa trenerom CSKA Dimitrisom Itudisom da se umesto fajnal-fora Evrolige uvede plej-of.

A ako su promene u Evroligi i Evrokupu moguće, izgleda da su u odnosu sa FIBA i dalje nemoguće.

Bertomeu je ponovio da Evroliga neće menjati svoj kalendar utakmica zbog predstojećih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

''Treba pitati FIBA šta će da radi. Mi u našem kalendaru nećemo ništa menjati, igramo iste datume već mnogo godina (?!). FIBA je jednostrano odlučila da organizuje ove utakmice, unapred znajući da najbolji igrači neće biti dostupni u ovom trenutku. Tokom proteklih pet godina upozoravali smo FIBA, ponudili rešenja za ovaj problem, ali nisu nas poslušali.

Utakmice nacionalnih timova su previše važne za razvoj košarke, ali u slučaju neučestvovanja najboljih igrača, kvalifikacioni turnir će postati falsifikat, to će dovesti do većeg rizika za federacije i razočaranja za navijače'', objašnjava Bertomeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 23.10.2017
23:03

Odlicna vest... za Partizan

avatar
nenadnenad1234
Monday, 23.10.2017
23:01

Da ti nos rastao posle svake izrecene lazi bio bi gori od pinokija.

avatar
Old_school
Monday, 23.10.2017
21:32

Bitno da ti na kosarku gledas kao na trziste...