Bertomeu rešio i enigmu ''beogradskog CSKA'', koliko je još upražnjenih mesta u EL?

Autor: Darko Mitrović
petak 20.05.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Dosta se prethodnih dana pisalo i na ovu temu.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je danas u razgovoru sa novinarima tokom F4 Evrolige u Beogradu govorio o temama koje najviše zanimaju ovdašnju javnost, pre svega kada je u pitanju mogućnost da dva srpska kluba naredne sezone zaigraju u Evroligi.

Nadali smo se drugačijim odgovorima, a nešto slično verovatno danas mogu da kažu i u moskovskom CSKA koji takođe nije dobio odgovor kakav je želeo.

Podsetimo, prethodnih dana mediji su pisali o navodnoj nameri CSKA da sledeće sezone kao domaćin igra Evroligu u Beogradu, ali od toga izvesno neće biti ništa, što je još jasnije posle današnje Bertomeuove izjave.

''CSKA ima apsolutno pravo da to kaže i u tome nema ništa loše, ali stvarnost nije takva. Svi znaju da ovo prevazilazi Evroligu, ovde pričamo o međunarodnim sankcijama. Države ne dozvoljavaju svojim klubovima da igraju sa ruskim klubovima i mi tu ne možemo ništa. Dok traje rat, te stvari su iznad nas'', izjavio je Bertomeu.

To znači da za sada imamo 15 sigurnih učesnika Evrolige sledeće sezone, uključujući i Virtus kao šampiona Evrokupa, 16. učesnik biće šampion AdmiralBet ABA lige i ostaju još dve specijalne pozivnice. Zagonetni Bertomeu nije otkrio kome će biti dodeljene, iako je opet pominjao Veliku Britaniju, uz Italiju, Nemačku i Francusku kao potencijalne opcije.

''Svi znamo kakva je trenutna situacija u Ukrajini, tako da ovo pitanje moramo da rešimo što pre i da nađemo dva kluba da zamene dva ruska. Ti klubovi treba da se spremaju, tako da bi sve to trebalo da se dešava brzo, ali ne znam tačno do kad'', naglasio je Bertomeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke