Bešiktaš uzvratio udarac Burgu, Alimpijević na korak do finala Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.03.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Spektakl u Istanbulu i pobeda Alimpijevićevog Bešiktaša.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa turskog Bešiktaša uspela je da se revanšira francuskom Burgu za poraz u prvom meču polufinala Evrokupa.

Pred prepunim tribinama dvorane u Istanbulu, Bešiktaš je nošen podrškom petnaestak hiljada svojih navijača večeras u revanšu slavio rezultatom 81:72 i tako izborio majstoricu koja će odlučiti o putniku u finale Evrokupa.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi, igralo se prilično ''tvrdo'', a posle 20 minuta igre Burg je imao blagu prednost od četiri poena razlike - 36:32.

Treća četvrtina je donela znatno bolju igru Alimpijevićevog tima, pre svega u napadu, pa je Bešiktaš u tom periodu igre od ''minus 4'' stigao do ''plus 6'' na ulasku u poslednju četvrtinu.

Domaći tim je nedugo zatim uvećao svoju prednost i na 14 poena razlike, gosti su na ulasku u posldnja tri minuta uspeli da priđu na 74:69, ali kada je Derek Nidam pogodio trojku na minut i po pre kraja, postalo je jasno da ćemo gledati i majstoricu.

Metjuz i Mičel su sa po 17 poena bili najefikasniji u ekipi Bešiktaša, a Marko Simonović je takođe odigrao dobar meč sa 11 poena i 6 skokova, bez ijednog promašaja ("/2 za dva, 1/1 za tri, 4/4 slobodna bacanja).

Goste je predvodio Kanađanin Majk sa 19 poena i 8 skokova, a majstorica je na programu 3. aprila u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke