Bez obzira na rasplet na Jadranu, Evroliga u Beogradu i naredne sezone!?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.05.2022.
08:57
Izvor: Sportske.net

Prvak AdmiralBet ABA lige trebalo bi da ima direktnu prohodnost u Evroligu, ali čak i da to ne bude srpski klub, domaća publika bi mogla da uživa u evroligaškoj košarci.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Evroliga je izbacila ruske timove iz svojih takmičenja zbog rata u Ukrajini, pa tako CSKA, Zenit i Uniks nisu završili svoje učešće u Evroligi, kao ni Lokomotiva u Evrokupu.

Ipak, postoji mogućnost da naredne sezone gledamo barem jedan ruski tim u Evroligi bez obzira na politička dešavanja u svetu.

Kako prenosi "Eurohoops", CSKA iz Moskve želi da igra Evroligu naredne sezone, a imaju i plan koji uključuje i Srbiju.

Evroliga je pokušala da oduzme A licencu "armejcima", međutim to nije pravno moguće jer samo klub može da se odrekne licence, ne i da mu bude oduzeta, pa se došlo na ideju da CSKA naredne sezone domaće utakmice u Evroligi igra u Beogradu.

Tokom Fajnal-fora u Beogradu, očekuje se sastanak u glavnom gradu Srbije, a izvor tvrdi da šanse da CSKA ponovo igra evropsko takmičenje nisu male.

Takvu mogućnost najavio je i predsednik Moskovljana Andrej Vatutin.

"Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije", rekao je on.

Takmičenje u Evroligi se nastavlja ove nedelje, Fajnal-for u Beogradu otvaraju Olimpijakos i Efes u međusobnom duelu, aktuelni prvak Evrope je favorit, pa ukoliko verujete u Vasu Micića i ekipu, admiralbet.rs duplu pobedu plaća sjajnih 2.23.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke