Bila je Zvezda, sada Partizan u najboljoj formi u Evropi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 10.01.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Crno-beli deluju fantastično u ovoj fazi sezone.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Ređao je Partizan poraz za porazom u jednom periodu evroligaške sezone i bio u seriji od pet neuspeha. Bolji od ekipe Željka Obradovića bili su španski klubovi Barselona, Real i Valensija, onda je Zvezda slavila u "Areni" trojkom Nemanje Nedovića, a niz loših rezultata završen je još jednim porazom u neizvesnoj završnici, ovoga puta na gostovanju Asvelu.

Činilo se tada da su crno-beli potpuno ispali iz koloseka, da će se teško vratiti  borbu za Top 8 Evrolige, ali se sve promenilo.

Uspeo je Partizan da "probije barijeru" i dobije prvaka Evrope Efes u "Areni", a zatim nanizao još tri evroligaške pobede. "Žrtve" Obradovićevog tima bili su Fenerbahče, Bajern i Monako.

Tako je Partizan trenutno u najdužem nizu pobede u Evroligi, crno-beli ih imaju četiri, dok u isto vreme niti jedne ekipa nema ni tri uzastopna evroligaška uspeha.

Bila je Baskonija u nizu od čak šest trijumfa, ali je on prekinut u prošlom kolu porazom od Albe u Berlinu.

Tako su crno-beli zamenili uloge sa večitim rivalom Crvenom zvezdom koja je ranije ove sezone pobedila šest evroligaških mečeva zaredom.

Ako na trijumfe u Evroligi dodamo i one u AdmiralBet ABA ligi, a Partizan ih ima takođe četiri u nizu, dolazimo do cifre od osam uzastopnih trijumfa crno-belih, što ih zasigurno čini ekipom u najboljoj formi u Evropi trenutno.

Priliku da produži niz sjajnih rezultata Partizan će imati sutra od 20.05 sati u Tel Avivu gde u okviru 18. kola Evrolige gostuje Makabiju.

AdmiralBet nudi kvotu 2.60 na novi uspeh crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke