Bili Beron ''ON FIRE''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.12.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Evroligaški duel u VTB ligi, ubedljiva pobeda Zenita.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Derbi desetog kola VTB lige odigran je u Sankt Petersburgu, gde je Zenit ubedljivo savladao još jednog evroligaša, ekipu Uniksa iz Kazanja rezultatom 97:81.

Domaći tim je praktično tokom čitavog meča imao rezultatsku prednost, a Uniks je poslednji put ozbiljnije pripretio tokom treće četvrtine kada je nakratko uspeo da povede sa 63:62. Ali, nedugo zatim je Zenit uzvratio serijom 14:0 i praktično prelomio meč u svoju korist početkom poslednje deonice.

Najzaslužniji za ovakav ishod derbija bio je nekadašnji bek Crvene zvezde Bili Beron, koji je bio najbolji akter utakmice sa 27 postignutih poena /trojke 6 od 11/. Odlični u pobedničnom timu bili su i Pojtres sa 21 poenom i šest skokova i Gudaitis sa 14 poena i devet skokova.

Uniksu nije bila dovoljna još jedna odlična partija Marija Hezonje, koji je ovoga puta upisao 18 poena i devet skokova, a pratio ga je Lorenco Braun sa 17 poena i pet asistencija. 

Ranije danas, CSKA je u Moskvi savladao ekipu Jeniseja sa 97:88. Gosti su dugo odolevali, imali su i blagu prednost na ulasku u posldnji kvartal, ali je u finišu CSKA zaigrao znatno bolje i došao do očekivane pobede.

Grigonis i Šved sa po 16 poena predvodili su ''Armejce'' do pobede, Klajburn je upisao 15, a naš Nikola Milutinov šest poena, četiri skoka i dve asistencije. Kod gostiju sjajan Ver sa 29 poena.

Tabela: Avtodor 8-1, Uniks 8-2, CSKA i Zenit 7-2...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke