Bili Beron pokvario Željku rođendan, Partizan zaustavljen u Milanu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.03.2023.
22:35
Izvor: Sportske.net

Armani i drugi put ove sezone bolji od Partizana.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ipak nisu uspeli da svom treneru Željku Obradoviću večeras podare novu pobedu za njegov 63. rođendan.

Oni su u okviru 28. kola Evrolige poraženi od Armanija u Milanu rezultatom 76:62, pa sada imaju skor 15-13, a ekipa Etorea Mesine je nastavila dugu seriju pobeda. Ovo je Armaniju šesti uzastopni evroligaški trijumf, ukupno dvanaesti, s tim da Mesinin tim ima i jedan meč manje i jasno je da oni postaju jedan od ozbiljnih kandidata za plasman u plej-of.

Partizan je kao i preksinoć u Bolonji imao veliku podršku od strane nekoliko hiljada svojih navijača na tribinama, ali večeras ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor zahuktalog Armanija.

Pred početak utakmice, domaćin je uručio uramljene dresove svojim bivšim igračima, a sada košarkašima Partizana, Kevinu Panteru i Zeku Ledeju, što nije uticalo na Pantera da bude sentimentalan prema Armaniju.

Upravo on je postigao prvih sedam poena za ekipu Partizana, a nešto kasnije, posle pogotka Avramovića, crno-beli su poveli sa 10:2 posle četiri minuta igre.


Još veću prednost gostima doneo je Džejms Naneli nešto kasnije, kada je pogodio trojku za 17:8 u korist Partizana i sve je u tim trenucima bilo na strani Partizana.

Međutim, šut za tri poena večeras generalno nije služio ekipu Partizana i ta Nanelijeva trojka je u ovom meču bila prava retkost kod gostiju, iako je šut u najvećem delu sezone bio jedan od najvećih kvaliteta ekioe Željka Obradovića.

Partizan je u drugu četvrtinu ušao vođstvom rezultatom 19:13, ali nedugo zatim domaći prave seriju 8:0 i najviše zahvaljujući raspoloženom Kevinu Pengosu koji je sjajno razigravao svoj tim, Armani stiže do izjednačenja na 25:25.

Pred sam kraj prvog poluvremena Bili Beron je svojom trojkom doneo i prvo vođstvo italijanskom timu koji je posle prvih 20 minuta vodio sa 30:29. Od tih 29 Partizanovih poena, 11 je postigao Panter.


Partizan je bio potpuno ravnopravan i tokom treće četvrtine, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali šut za tri poena nikako nije služio crno-bele.

I onda, ključni period meča. Počeo je u završnici treće deonice, a nastavljen u prva tri minuta četvrtog kvartala, kada je Armani napravio seriju 15:0 i poveo sa 60:46. Tu seriju domaćeg tima su svojim poenima kreirali Nejpir, Dejvis i Beron, akakvu-takvu nadu Partizanu vratio je Dnte Egzum koji je najpre pogodio sa linije penala, a onda konačno i trojku za 60:51.

Etore Mesina je reagovao tajm-autom, posle kog Bili Beron pogađa svoju treću trojku, odmah zatim i Brendon Dejvis poentira i Armani je ponovo stekao ubedljivu prednost - 65:51. Sve se to događalo sredinom poslednje četvrtine, ali do kraja Partizan više nije uspevao ni da nagovesti preokret.

Bili Beron je sa 14 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Brendon Dejvis ga je pratio sa 12, a Šabaz Nejpir je upisao 10 poena i četiri asistencije. Kevin Pengos je bio najbolji asistent u domaćem timu, upisao ih je šest, uz sedam poena i pet skokova.

U Partizanu Kevin Panter na kraju 15 poena i pet skokova, Matijas Lesor je upisao 11 poena i šest skokova, Egzum i Naneli po 10 poena.

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke