''Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića'' - A sada će da ostvari životni san!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.12.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva priča mladog trenera.

ABA Liga/Dragana Stjepanović
ABA Liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Par dana uoči gostovanja u Beogradu i susreta sa Partizanom u okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige, novi trener podgoričkog SC Derbija Dejan Jakara dao je zanimljiv intervju za ''Vijesti'', gde je govorio o svom dosadašnjem trenerskom putu, kako se posle dokazivanja u Sloveniji odlučio za dolazak u SC Derbi, ali i otkrio koliko se divi najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću.

''Smatrao sam da je bilo dosta u Heliosu, da smo napravili maksimum sa ekipom i budžetom. Rekao sam direktoru da idem na tržište, da vidim imam li cenu ili ne. 

Odlučio sam da učim. Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam čekao poziv iz (AdmiralBet) ABA lige. Imao sam ponuda pre SC Derbija, ali mi nisu odgovarali neki detalji. 

Da nije bilo poziva Derbija nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao - znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači”, objašnjava 37-godišnji Jakara.

Zatim je detaljnije objasnio kako je došlo do toga da tokom ove jeseni boravi u Partizanu.

''Slučajno, bilo je to usred sezone. Ukazala se šansa, nisam imao klub... Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao'', iskren je Jakara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke