Bira i KK Partizan - Deset slobodnih NBA agenata koji osluškuju ponude iz Evrope!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.09.2023.
19:45
Izvor: Sportske.net

Da li ima materijala za Partizan?

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Partizan traga za još jednim košarkašem, potvrdio je to i Željko Obradović pre dva dana u razgovoru sa novinarima.

"Gledamo i nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača. Ne želimo da žurimo, ne želimo da donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svim u stručnom štabu, zajedno sa Zoranom i trudimo se da to bude najbolja moguća opcija za Partizan. Ako ne bude takvih opcija, onda nećemo nikog potpisati. Želimo da budemo sigurni da ako dovedemo igrača da će to biti dodatni kvalitet, koji već postoji u ovom timu", rekao je on. 

Ono što još uvek nije jasno, jeste koja je to pozicija deficitarna, dok pojedini pretpostavljaju da je u pitanju centarska pozicija, drugi smatraju da je u pitanju pozicija plejmejkera.

Uglavnom, Partizan neće dovoditi bilo koga, definitivno će gledati ka NBA ligi i rešavanju situacije sa slobodnim agentima. 

Koji su to slobodni agenti trenutno oni koji se najbolje kotiraju?

1) Kameron Pejn

Čeka i dalje NBA angažman, potpuno je neverovatno kako još uvek nije odabrao, prošle sezone je imao preko 10 poena po utakmici igrajući za Finiks. Očekuje da bude startni plejmejker, ali to teško da može da dobije u NBA ligi, pa možda ode i "preko". Imao je prošle sezone 6.000.000 dolara, pa je praktično nemoguće angažovati ga... Problem je i dolazak nekoliko novih plejmejkera u ligu, među kojima je, recimo, i Vasa Micić, pa pojedinci poput Pejna ne mogu lako da pronađu angažman. 

2) Džejlen Nouvel

Košarkaš koji je dostupniji Partizanu, zbog svojih primanja prošle sezone koja su iznosila oko 2 miliona dolara. On je imao 10.8 poena po utakmici u Minesoti, ali je imao očajan šut, svega 29% za tri poena je premalo. Možda mu Evropa bude više prijala?

3) Džamajkl Grin

Čovek koji je nastupao za Denver Nagetse, jedan od miljenika Nikole Jokića, fantastično se snalazi u reketu, a prošle sezone je imao oko 8 miliona dolara. Prethodnu sezonu je proveo u Golden Stejtu, imao je 6.4 poena po utakmici, kao i 3.6 skokova. Jasno je da mu je karijera u silaznoj putanji, ali Partizan bi mogao da sa novim krilnim centrom završi veliki posao, a Grin bi mogao da dobije i malo drugačiju ulogu, može da se nosi i sa centrima bez problema.

4) Bizmark Bijombo

Čini se ono pojačanje koje je potrebno Partizanu. Momak koji je prethodne sezone primao skoro 3 miliona dolara, imao je 4.3 poena po meču, izuzetan je defanzivac, može u piku da napravi ogromne probleme protivniku, ali je šuterski očajan. Ogromno iskustvo za jednog centra i mogao bi da bude na radaru crno-belih. 

5) Nerlens Noel

Iskusan centar, ima 29 godina i do sada je igrao za šest timova u NBA ligi. Bio je u najboljem ruki timu godine, a u prošloj sezoni je bio slabiji nego inače. Čini se da nema ništa od NBA angažmana, a njegov prosek tokom karijere je 7.1 poen po utakmici, i 6.1 skok. 

6) Lamar Stivens

Iako "četvorka", veoma je snažan i u Evropi bi mogao da zaigra i na "petici". Prošle sezone u Klivlendu 5,3 poena po utakmici, 3.3 skoka, ali nije imao dobre procente šuta. Zaradio je 1.7 miliona dolara prošle sezone, pa je realna meta Partizana.

7) Ostin Rivers

Plejmejker koji je imao fantastične godine iza sebe, ali u prethodnoj sezoni nije imao zapaženu rolu u Minesoti gde je beležio samo 5 poena po utakmici. Svojevremeno je u Klipersima imao i 15.1 poen po meču, bio solidan i u Denveru kada je menjao povređenog Mareja. Ima 31 godinu i možda je vreme za novi izazov u karijeri. 

8) Divejn Dedmon

Prošle sezone je u Filadelfiji imao solidne brojke, ali su one daleko od njegovih najboljih dana. Sada već ima 34 godine i traži tim u NBA ligi, ali mu ne ide za rukom, pa možda ode "preko". Ukupno sa Filadelfijom 5.2 poena ovog centra, menjao je Embida, ali je imao preko 8 miliona prošle godine. Naravno, sada ne može da uzme toliko.

9) Mejers Lenard

Još jedan u nizu centara koji tragaju za novim angažmanom. Teško da će ga pronaći u NBA ligi i to je izvesno, u Milvokiju je završio sezonu i imao je 4.8 poena i 3.8 skokova. Šutira i trojke, imao je 39%, što je sjajno i nešto što obožava Željko Obradović jer ima još jednu opciju u piku. Ima 31 godinu. 

10) Gordži Dieng 

Centar koji je prošlu sezonu proveo u Sparsima, završio je ugovor, traga za novim klubom i teško da će ga naći u NBA ligi imajući u vidu njegove godine (33). Prošle sezone 3.9 poena po meču, premalo da bi ostao u Sparsima, verovatno i u NBA ligi, pa je možda Evropa dobra opcija. 

Postoji još opcija, naravno, Partizan će birati, a možda će sačekati još malo kako bi pojedini igrači saznali svoju sudbinu što se tiče NBA lige...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke