Biranim rečima o Žocu - Janakopulos: "Stariji brat, zauvek naš!", Ataman: "Trenerski idol!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 20.09.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

"Atina je moj grad, ne osećam se ovde kao gost", istakao je trener Partizana.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana se nalaze u Atini gde će učestvovati na pripremnom turniru "Pavlos Janakopulos" koji organizuje aktuelni šampion Evrope Panatinaikos.

Partizan će prvu utakmicu u Atini igrati u petak od 14.00 protiv turskog Efesa, ali bez publike, dok nakon toga sledi pravi spektakl.

Dan kasnije, "crno-beli" od 21 sat igraju protiv domaćeg Panatinaikosa i to na antičkom stadionu "Kalimarmaro" poznatijem kao "Panatinaiko", u centru Atine, rekonstruisanom 1896. za Prve Olimpijske igre modernog doba.

Na konferenciji za medije povodom turnira koja je održana u hotelu "King George" u Atini i koja je privukla ogromnu pažnju medija, govorili su predstavnici sve četiri ekipe - Panatinaikosa, Partizana, Makabija i Efesa.

Konferenciji su prisustvovali treneri ekipa, ali i košarkaši Kostas Slukas (PAO), Šejn Larkin (Efes), Džon Dibartolomeo (Makabi) i Brendon Dejvis (Partizan) koji su se javnosti obratili nakon filma o Pavlosu Janakopulosu, nekadašnjem vlasniku Panatinaikosa po kojem turnir i nosi ime.

"Želeo bih da se zahvalim na pozivu. Svi znate za moj odnos sa Pavlosom (Janakopulosom) koji mi je mnogo pomogao, bio mi je pravi učitelj, jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u životu. Čestitke još jednom Panatinaikosu na sjajnoj sezoni, takođe želeo bih da poželim sreću Efesu, Makabiju i Panatinaikosu u nastupajućoj sezoni. Atina je moj grad, ne osećam se ovde kao gost", bile su reči Željka Obradovića.

Ergin Ataman je istakao svoj odnos sa Obradovićem za kojeg je rekao da mu je trenerski idol.

"Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo tri velika kluba, tri velika trenera, među njima Željka koji je jedan od mojih trenerskih idola. Tu su i tri velika igrača, među njima i Šejn (Larkin) sa kojim sam osvojio i odbranio Evroligu. Košarka nije samo osvajanje titula, već i nešto posebno, posebna kultura. Nadam se da će i ovaj događaj pokazati da Panatinaikos i košarka podržavaju mir", istakao je Ataman.

Dimitris Janakopulos, čelni Panatinaikosa i sin Pavlosa Janakopulosa izneo je reči zahvalnosti prema treneru Partizana.

"Dozvolite mi da iskoristim reč na engleskom 'My big brother' (prev. moj stariji brat). Zadržao sam staru kancelariju svog oca koja je ostala netaknuta i ako pogledajte broj slika, postoji više slika sa Željkom nego sa mnom. Bio je i ostao uvek naš", kazao je Janakopulos mlađi.

Iz Atine: Darko Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke