Birča i drugovi nemoćni u Nemačkoj, majstorica odlučuje o plasmanu na F4

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
22:29
Izvor: Sportske.net

Sinoć smo saznali tri učesnika, na četvrtog ćemo još malo da sačekamo.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

FIBA Liga šampiona ušla je u samu završnicu, a sinoć su u veoma zanimljivim utakmicama plasman na fajnal-for koji će se odigrati od 6. do 8. maja u Bilbau obezbedili Manresa, Tenerife i Hapoel Holon. Svi oni su svoje rivale savladali sa 2:0 u pobedama, a jedina majstorica igraće se u duelu Kluža i Ludvigsburga.

Kluž je na svom terenu dobio prvi meč, večeras je imao ''meč loptu'' za plasman na F4, ali mu se Ludvigsburg revanširao ''sa kamatom'' i trijumfovao rezultatom 92:75.

Rumunski tim je večeras bio ravnopravan rival tokom prvog poluvremena, ali su u nastavku košarkaši Ludvigsburga uspostavili potpunu kontrolu dešavanja na terenu i na kraju došli do ubedljivog trijumfa.

Hap i Radebauh su sa po 18 poena bili najefikasniji u pobedničkom timu, odličan je bio i Sajmon sa 17 poena i devet skokova. Kod gostiju Andrija Stipanović najbolji sa 16 poena, četiri skoka i pet asistencija, a bivši reprezentativac Srbije Stefan Birčević upisao je pet poena, šest skokova i jednu asistenciju za 26 minuta u igri.

Majstorica će biti odigrana 19. aprila, a Kluž će biti domaćin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke