Birča na korak od fajnal-fora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.04.2022.
23:17
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrani prvi četvrtrfinalni susreti.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Takmičenje u FIBA Ligi šampiona ušlo je u najzanimljiviji deo, a večeras su se plasmanu na F4 približile ekipe rumunskog Kluža i španske Manrese.

Kluž je na svom terenu večeras savladao nemački Ludvigsburg rezultatom 76:73 i još jedna mu pobeda fali za plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

Bivši reprezentativac Srbije Stefan Birčević je jedan od najboljih igrača Kluža, što je i večeras potvrdio sa 13 poena, četiri skoka i dve asistencije. U pobedničkoj ekipi je od njega bio efikasniji samo Amerikanac Patrik sa 14 poena.

Očekivala se zanimljivija borba u drugom četvrtfinalu, u kom su se sastale španske ekipe Manresa i Unikaha. Domaćin je trijumfovao sa 86:63, a pamtiće se prva četvrtina koju je Manresa dobila sa 29:4 i praktično već tada obavila najveći deo posla u ovom meču.

Tomason je sa 16 poena bio najefikasniji u Manresi, a Nigerijac Moneke se istakao sa po 11 poena i skokova. Kod gostiju Bareiro bolji od ostalih sa 16 poena, a srpski centar Dejan Kravić je meč završio sa šest poena, šest skokova i dve asistencije.

U preostala dva četvrtfinalna dvoboja sastaće se Tenerife - Tofaš i Hapoel Holon - Strazbur. Njihovi prvi mečevi na programu su u sredu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke