Birčević: "Nisam se dvoumio kada je Sale pozvao"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.06.2016.
22:29
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Doskorašnji član Estudijantesa Stefan Birčević rekao je da se nije dvoumio kada mu je selektor "Orlova" uputio poziv da se priključi reprezentaciji zbog otkaza Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, te izostanka Nemanje Bjelice zbog povrede.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije ostao je bez trojice važnih igrača za predstojeći olimpijski kvalifikacioni turnir koji se od 4. do 9. jula održava u Beogradu.

Sašu Đorđevića je najpre sačekala vest da Nemanja Bjelica ne može da nastupi zbog povrede, dok su Boban Marjanović i Nikola Milutinov odustali od nastupa za reprezentaciju zbog ličnih razloga.

Kako bi popunio prazninu nastalu izostankom pomenute trojice Đorđević je naknadno uputio poziv Stefanu Birčeviću i Vladimiru Štimcu koji se nisu dvoumili kada je selektor pozvao.

"Naravno da nije bilo nikakvog dvoumljenja kada me je selektor Đorđević pozvao" kaže Birčević za "Novosti".

Momak koji je pre nekoliko dana ozvaničio saradnju sa Partizanom bio je član reprezentacije koja je u Španiji osvojila srebrnu medalju na Mundubasketu i dobro mu je poznato šta Đorđević traži.

"Već sam upućen u Saletov rad, kao i većina nas, pa neće biti nikakvih problema da od starta budem maksimalno fokusiran" ističe Birčević.

Kada su u pitanju očekivanja od predstojećeg olimpijskog kvalifikacionog turnira, Stefan Birčević ne želi da "trči pred rudu".

"S obzirom na to da igramo kod kuće i na naš kvalitet, svi očekuju da budemo prvi, što je i logično. Trudićemo se da sav taj pritisak kanališemo u našu prednost i pružimo maksimum" zaključio je srpski reprezentativac.

Reprezentacija se okupila u sredu a prva dva dana rezervisana su za obavljanje testova u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije posle čega sledi početak priprema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke