Birčevićevi "Studenti" uzeli skalp Realu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.12.2014.
22:22
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida zadržali su lidersku poziciju na tabeli ACB lige nakon deset odigranih utakmica ali su večeras doživeli prvi poraz od početka sezone.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Poslednja utakmica nedeljnog dela programa 10. kola ACB lige igrana je u predgrađu Madrida gde su Estudijantes i Real Madrid odmerili snage u gradskom derbiju.

Gosti su do večeras imali besprekoran skor ali je Estudijantes uspeo da stane na put moćnom Realu i slavi rezultatom 89:84 (16:20, 20:25, 26:21, 27:18).

Neverovatno drugo poluvreme omogućilo je ekipi našeg Stefana Birčevića da dođe do preokreta i tek treće pobede u sezoni a da u isto vreme nanese prvi poraz Kraljevskom klubu u tekućem šampionatu.

Srpski reprezentativac nije bio u timu zbog povrede a najefikasniji igrač Estudijantesa večeras je bio Naćo Martin sa 19 poena i 9 skokova. Havijer Salgado postigao je 15 a Ćavi Rabaseda 14 poena.

Felipe Rejes predovio je Real Madrid sa 21 poenom i 8 skokova, po 14 poena postigli su Burusis i Maciulis, a dvocifren učinak imali su još Gustavo Ajon (13 pts) i Serhio Ljulj (11 pts).

Real Madrid ostaje lider ACB lige sa skorom 9-1 dok je Estudijantes konačno napravio nagoveštaj da će u nastavku sezone pobeći iz donjeg doma.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke