Bitan potpis u NBA - svetski prvak pojačao Kliperse

Autor: Filip Rodic
subota 18.11.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Pojačavaju reket.

EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG
EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Povezane vesti

Nemački centar Danijel Tajs je novi član Los Anđeles Klipersa, posle odlaska iz Indijana Pejsersa kroz otkup ugovora. Dolazak je potvrdio i predsednik košarkaških operacija franšize Lorens Frenk.

Jedan od najznačajnijih članova tima Nemačke koji se okitio svetskim zlatom u Manili nema ulogu u mladom timu Indijane i odlučio je da nađe novu destinaciju. Dolazi u Kliperse krcate velikim imenima Vestbrukom, Hardenom, Lenardom, Džordžom i Zubcem, gde će imati priliku da pripomogne timu koji ima velike ambicije. 

Na putu do cilja koji bi opravdao sklapanje tima punog oprobanih imena, Klipersi moraju da dokažu svoj kvlaitet i protiv prvaka Denver Nagetsa na čelu sa Nikolom Jokićem. Tajs je pokazao svoje defanzivne kvalitete, tako da će uz Zubca biti vrlo važan u pokušaju da se zaustavi "Džoker".

Tajsu je ovo peti tim sa sedam godina u NBA, branio je i boje Seltiksa, Bulsa i Roketsa. U Evropi je branio boje Bamberga, odakle se otisnuo "preko bare". Njegove statistike tokom karijere su 7.5 poena, 4.9 skokova i 1.3 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke