Bitka za Evroligu još traje, Glikman bio u Valensiji, da li su srpski klubovi ugroženi?

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.04.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

Odluka se još čeka.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok je ovosezonska košarkaška Evroliga ušla u onu najzanimljiviju fazu, uporedo sa mečevima plej-ofa traje borba i za preostala prazna mesta za sledeću sezonu koja će se igrati u istom formatu kao i aktuelna.

Evroliga ima 14 sigurnih učesnika za naredno izdanje, u kom ponovo neće biti ruskih klubova, pa su ostala još četiri mesta, a pet je kandidata.

Pobednik ovogodišnjeg Evrokupa će dobiti pravo da igra Evroligu od oktobra, a za još tri mesta konkurišu Partizan, Crvena zvezda, Virtus Bolonja i Valensija, koji se nadaju specijalnim pozivnicama.

Dva srpska kluba i Virtus važe za favorite, Valensiji se predviđa selidba u Evrokup, ali to još nije potvrđeno, a razlog za zabrinutost ekipama iz Srbije mogla bi da bude današnja poseta Valensiji od strane direktora Evrolige Maršala Glikmana.

Njemu je u Valensiji predočen ambiciozan projekat ovog kluba i plan razvoja u budućnosti, a tom prilikom je obišao i radove na izgradnji nove i super-moderne hale u koju će se Valensija preseliti kada bude gotova.

Dakle, još ništa nije gotovo, Valensija očigledno ne odustaje, mada relevantni košarkaški faktori tvrde da će ona ipak u Evrokup. Ali treba biti oprezan, jer se Evroliga odavno ne vodi sportskim motivima prilikom odlučivanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke