Bitka za prsten - Voriorsi naučili lekciju!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.06.2022.
07:33
Izvor: Sportske.net

Bez preokreta u drugoj utakmici

Kyle Terada/Pool Photo via AP
Kyle Terada/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Kao i u prvoj utakmici, Voriorsi su preuzeli kontrolu u trećoj četvrtini. Samo za razliku od premijere ovoga puta su dovršili posao. Na kraju, laganih 107:88 u drugom poluvremenu i izjednačenje.

Stef Kari je ubacio 29 poena, Pul pogađao kada je bilo najpotrebnije, završio sa 17 poena, ali bio i "faktor X" u sjajnoj trećoj četvrtini koju je domaćin dobio sa 35:14. Tako su posle tesnog prvog dela otišli na +23, bila je to prevelika rupa za Boston, nisu imali snage za novi podvig.

Kevin Luni odličan, bez promašaja, sa 12 poena, Klej Tompson i Vigins su dodali 11. Kod Seltiksa nakon sjajnog prvog poluvremena, Tejtum zaustavljen, 28 poena, samo sedam  nastavku. Džajlen Braun je dodao 17, ali je puno promašivao. Ni on, ni Tejtum nisu imali odgovor na furiju Voriorsa koji su u trećoj četvrtini šutirali samo 4 od 15 i napravili pet grešaka, poklonili u tom delu 11 poena Golden Stejtu.

Zanimljivo, prvi put da je publika u novoj dvorani u San Francusku, "Čejs Centru" videla pobedu protiv Bostona. Golden Stejt se preselio u grad iz Ouklenda pre tri godine, sve tri sezone u regularnom delu su gubili od "Kelta", plus na otvaranju serije pre par dana, pa je i ta tradicija noćas prekinuta. 

Ipak, gosti nose brejk na istočnu obalu, sada je potrebno samo da dobije sve utakmice kod kuće da bi postali šampioni. "Samo" je ključna reč, u 26 godina igranja plej-of serija nikada se nije dogodilo da Golden Stejt ne dobije utakmicu na strani, to je NBA rekord.

Praktično i dalje je sve otvoreno, biće još brejkova to je sigurno.

Utakmica broj 3 je u sredu u Bostonu.

Večeras je u centru pažnje ljubitelja košarke "majstorica" u finalu AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je domaćin protiv Partizana. Proverite kvote na AdmiralBet, mi bismo probali više od 153.5 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke