Bitka za prvog pratioca, Majami bez plej-ofa, najgora četvrtina u istoriji!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 12.04.2015.
08:52
Izvor: Sportske.net

Na Zapadu, Memfis, San Antonio i Klipersi poravnati u borbi za drugo mesto. Kanađani ugasili nadu na Floridi. Orlando i Njujork noćas zajedničkim snagama pisali neslavnu istoriju

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Peta pobeda u nizu za Kliperse i korak ka prednosti domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa.

Slavili su protiv Memfisa i stigli do deobe drugog mesta sa "Grizlijima" i šampionom Sparsima. DeAndre Džordan je ubacio 16 poena i imao 16 skokova, Kris Pol uz 15 poena dodao 14 asistencija. Posao domaćinu je bio olakšan nakon povrede zgloba Marka Gasola krajem prve četvrtine.

"Grizliji" su se držali i uspeli da izjednače početkom poslednje četvrtine, ali onda je Pol postigao pet poena u nizu, na kraju su Klipersi slavili, a ni ovoga puta nije moglo bez tenzija, ova dva tima su veliki rivali. U središtu frke su bili Kufos i Grifin, sve se završilo ipak bez većeg incidenta.

Grizzlies Clippers Basketball

Golden Stejt je savladao Minesotu, Voriorsi su prvi u regularnom delu, ovaj meč nije mnogo značio, osim što su srušili rekord franšize u broju pobeda na domaćem terenu, ovo je 37. Izgubili su samo dva meča pred svojim navijačimna, bilo je nerealno očekivati da ih Timbervulvsi iznenade.

Timberwolves Warriors Basketball

Stef Kari je ubacio 20 od ukupno 34 poena u prvom poluvremenu, gosti su imali priključak, ali je Klej Tompson ubacio tri trojke u poslednja četiri minuta i priveo posao keaju. Minesota je imala sedam igrača u uniformi, jasno ne mogu da dočekaju da se sezona završi.Ponovo su ih povrede desetkovale, to je zla kob Minesote, Rubio ide u ponedeljak na operaciju, Peković takođe, Garnet koji se vratio u klub verovatno neće igrati poslednja dva meča u sezoni.

Jazz Trail Blazers Basketball

Trevor Buker je bio junak pobede Jute u Portlandu. Ubacio je 36 poena, rekord karijere, oba tima su bila oslabljena, na kraju su se radovali gosti. Za Portland je ovaj poraz presuda, osvojili su Severozapad, ali neće imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi, jer će završiti kao peti ili šesti. To znači da u svakom slučaju moraju na nekoga od trija Memfis, Klipersi ili San Antonio.

Pobeda Jute je vrednija utoliko što su bili bez Hejvorda, Fejvorsa i Troja Burkea, a čak sedmorica igrača sinoć koja su nastupila bili su rukiji.

76ers Bulls Basketball

Čikago je ostao na deobi trećeg mesta, slavili su protiv Filadelfije, Rouz je ok, ubacio je 22 poena, imao 8 asistencija i 6 skokova, jedna od njegovih najboljih partija u sezoni. On je posle povratka na parket dobio više minuta nego u prethodna dva meča, to je indikator da se oseća dobro. Gasol je dodao 24 poena, imao 13 skokova, Siksersi su se držali, nije iznenađenje, Čikago uvek ima problema ove sezone kod kuće kada je favorit. Ipak, nekako su priveli meč kraju, idu u Bruklin u ponedeljak uveče, videćemo hoće li završiti ispred Toronta, u tom slučaju bi verovatno u prvoj rundi plej ofa išli na Milvoki. U suprotnom čeka ih Vašington.

Raptors Heat Basketball

Majami je na korak od eliminacije, poraz kod kuće od Toronta je verovatno kraj nade da će u post Lebronovoj eri odmah zaigrati u plej ofu. Nisu bila dovoljna 30 poena Dvejna Vejda, Dragić je brojao do 22, a Vajtsajd imao 18 skokova, Kanađani su odneli pobedu sa Floride uz 29 poena Lua Vilijamsa. Sada je sigurno da će Reptorsi biti treći ili četvrti, a u svakom slučaju imaće prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Ovo je inače prva pobeda Toronta protiv Majamija u gostima od 2008. u nizu su izgubili 10 puta. Sada Majami i da dobije poslednja dva meča može do 37 pobeda, toliko već imaju Bruklin i Boston, pa je Hitu potrebno čudo da se domogne doigravanja.

Knicks Magic Basketball

Takođe na Floridi, najgori tim lige, Niksi, stigli su do 16. pobede u sezoni. Sada sledi najsmešnija stvar, druga četvrtina je završena 8:7, to je negativni rekord, do sada je 18 poena bilo najmanje što su dva tima postigla u jednoj četvrtini. To se desilo tri puta, poslednji put pre 12 godina kada su igrali Juta i Detroit. Pobedio je gost, Kol Oldrič je postigao 19 poena, rekord karijere, na drugoj strani Vučević 12 poena, 13 skokova.

Inače u pomenutoj drugoj četvrtini, najgoroj u istoriji NBA košarke, kombinovano su ekipe šutirale 6 od 39, a videli smo i sedam izgubljenih lopti.

Majami - Toronto 104:107
Orlando - Njujork 79:80
Čikago - Filadelfija 114:107
Golden Stejt - Minesota 110:101
Klipersi - Memfis 94:86
Portland - Juta 105:111

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke