Obama kupuje NBA tim za 4 milijarde, može li da dovede svog prijatelja Karija?

Autor: Nemanja Veljković
četvrtak 27.10.2022.
23:52
Izvor: Sportske.net

Očekujemo rasplet...

Beta/AP Photo/Carolyn Kaster
Beta/AP Photo/Carolyn Kaster

Povezane vesti

Poznata je ljubav bivšeg američkog predsednika Baraka Obame prema košarci. Često je viđan kako igra košarku sa drugim članovima Bele kuće, a uživo prati i mečeve u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi.

Ipak, njegov odnos prema sportu mogao bi da dobije novu dimenziju.

Naime, osnivač sajta Ringer Bil Simons koji se bavi NBA novinarstvom i analitikom otkrio da je da je Obama član grupacije koja želi da kupi Finiks Sanse. 

Ovakav raspret događaja uopšte nije nerealan budući da je vlasnik Finiksa Robert Sarver optužen je za rasizam, seksizam i seksualno napastvovanje i zbog toga je prinuđen da proda franšizu iz Arizone.

Spekuliše se da bi cena Finiks Sansa mogla da bude najmanje četiri milijarde dolara.

Na ideju da bi Obama mogao da kupi Sanse reagovao je slavni košarkaš Čarls Barkli, koji je predvodio Finiks do finala NBA lige u sezoni 1992/93.

''Da me Obama pozove i kaže i pita da li želim da budem suvlasnik tima, rekao bih prokleto da. Mnogo volim i cenim tog čoveka'', rekao je Barkli.

Obama je i veliki prijatelj sa košarkašom Golden Stejt Voriorsa Stefom Karijem. 

Košarkaš Voriorsa nikada nije krio poznanstvo sa bivšim američkim predsednikom. Zajedno idu na golf, a često prisustvuju i raznim drugim društvenim događajima. Upravo zbog toga počele su da se šire glasine o tome da bi Obama mogao da ubedi Karija da potpiše za Sanse u budućnosti.

Koliko je ova opcija realna, pokazaće vreme koje dolazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke