Bivši košarkaš Partizana slavi poziv u reprezentaciju SAD!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.06.2018.
18:28
Izvor: Sportske.net

Momak koji je pre dve sezone nastupao za beogradske crno-bele sa oduševljenjem dočekao vest o pozivu u nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država.

Epa/David Aguilar
Epa/David Aguilar

Povezane vesti

Velika je čast za svakog sportistu kada dobije poziv u reprezentaciju svoje zemlje, a zamislite koliko on znači košarkašu rođenom u Americi.

Sjedinjene Američke Države imaju najbolju selekciju na svetu i pored svih superzvezda u timu mnogi kvalitetni igrači nikada ne dobiju priliku da zaigraju u reprezentaciji.

Pošto je FIBA promenila sistem kvalifikacija za Mundobasket, Amerika kao i sve ostale reprezentacije mora da se bori za mesto na planetarnoj smotri, a to otvara vrata da neki drugi igrači odmene Stefa Karija, Kevina Durenta, LeBrona Džejmsa i ostale vrhunske igrače u nacionalnom timu.

Tako je selektor koji vodi reprezentaciju SAD tokom kvalifikacija saopštio spisak za predstojeće duele sa Meksikom i Kubom.

Među pozvanim igračima nalazi se i bivši krilni centar Partizana Kevin Džouns koji je za crno-bele nastupao u sezoni 2015/16.

Momak koji će u narednoj sezoni nositi dres Nantera sa oduševljenjem je dočekao vest o pozivu u nacionalni tim o čemu svedoči i njegova aktivnost na "tviteru" gde je redom zahvaljivao ljudima koji su mu čestitali na pozivu.

Za Sjedinjene Američke Države u naredna dva meča nastupaće sledeći igrači: Tejlor Braun (Solt Lejk Siti), Aleks Karuso (LA Lejkers), Redži Hern (Grand Rapids Drajv), Džonatan Holms (Mejn Red Klavs), Emil Džeferson (Ajova Vulvs), Kevin Džouns (Nanter), Nik Džonson (Ostin Spars), Trej Mekini Džouns (Fort Vejn Med Ents), Ksavijer Manford (Viskonsin Herd), Dejvid Stokton (Stokton Kings), Rešaun Tomas (Oklahoma Siti Blu), Markus Tornton (Kanton Čardž).

Amerika će protiv Meksika igrati 28. juna u Meksiko Sitiju, a potom će 1. jula u goste selekciji Kube u Havani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke