Bivši Lebronov saigrač stigao u Vojvodinu: "Zanimala se i Zvezda..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 24.11.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Veliko ime u KLS.

KK Vojvodina
KK Vojvodina

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa Džared Kaningejm promovisan je pre dva dana u novog člana Vojvodine.

Iznenađujući potpis u AdmiralBet KLS budući da je Kaningejm svojevremeno nosio dresove brojnih NBA timova i stigao je u ekipu koja se trenutno takmiči u ABA 2 ligi i AdmiralBet KLS. Međutim, ambicije Vojvodine su znatno veće što ovaj potpis i pokazuje.

A, zbog čega je Kaningejm odabrao baš Novi Sad?

"Ovde sam da pobeđujem. Izabrao sam Vojvodinu, zbog toga što mi je trener pričao o tome šta mu je potrebno od mene, a ja sam spreman to da ispunim. Volim igru u tranziciji, da napadnem obruč, tako da se uklapam u njegove zamisli. Rekao mi je da će ovo biti dobra prilika za mene, ali i za grad da se dodatno košarkaški podigne", rekao je Kaningejm za "Basketball Sphere".

Nedavno se povezivao i sa Crvenom zvezdom, te je lako moglo da se dogodi da i ranije završi u srpskoj košarci.

"Nisam u poslednje vreme imao kontakata sa srpskim klubovima, mada je pre nekoliko godina postojalo interesovanje Crvene zvezde i opcija da ih pojačam. Nije se desilo, tako da je ovo prvi put da igram u ovoj ligi. Trebalo bi da bude zabavno. Kada je stigao poziv Vojvodine, trenirao sam kod kuće i agent me je obavestio da postoji mogućnost da dođem ovde, da planiraju da se bore za najviše ciljeve. To me je zainteresovalo, želim da pomognem ekipi da ostavi pečat", kazao je.

Za javnost je interesantna informacija da je on svojevremeno igrao sa Lebronom Džejmsom u Kavalirsima.

"Lebron je Lebron. Gledajući njegovu radnu etiku svaki dan na treningu, to kako dolazi sa ličnim trenerima i radi neke dodatne vežbe pre i posle treninga. To kako vodi računa o telu… To sam najviše naučio od njega, kako biti profesionalac. Mnogi ljudi misle da je izuzetno ozbiljan u svlačionici. Nije tako. Konstantno se šali sa svima. Čini da svakome bude komforno. Takav je on", otkrio je Kaningejm.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke