Bivši NBA šampion završio u zatvoru

Autor: Filip Rodic
petak 10.05.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

"Velika beba" iza rešetaka.

EPA/MICHAEL NELSON
EPA/MICHAEL NELSON

Povezane vesti

Bivši NBA igrač Glen Dejvis osuđen je od strane federalnog sudije na 40 meseci zatvora, tri godine uslovne kazne i 80.000 dolara na ime restitucije zbog podnošenja lažnih medicinskih izveštaja.

Dejvis, poznatiji pod nadimkom "Velika beba" ("Big baby") je u novembru proglašen krivim za prevaru zdravstvenog osiguranja, zatim putem telekomunikacija, zaveru za davanje lažnih izjava i zaveru za izvršenje prevare zdravstvenog osiguranja, pa mu je pretio zatvor do 20 godina.

Prevara, koja je uključivala Dejvisa, druge NBA igrače i članove porodica, iznosila je preko 5 miliona dolara u šemi koja je trajala najmanje četiri godine. 

Igrači su podnosili lažne zahteve za stomatološke usluge i različitu medicinsku negu, ali te usluge nikada nisu pružene.

Dejvis je ušao u ligu kao 35. pik prve runde 2007. godine odabirom Sijetl Supersoniksa i trejdom u Boston Seltikse. U dresu "Kelta" je već kao ruki bio član šampionskog sastava. Sem Seltiksa je igrao za Orlando Medžik i Los Anđeles Kliperse. U karijeri je prosečno beležio osam poena i 4,4 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke