Bivši reprezentativac Srbije: "Čanak će biti selektor reprezentacije jednog dana"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 13.06.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Veruje u nejgove kvalitete.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nenad Čanak je posle neuspele epizode u Turk Telekomu uspeo da sezonu završi u pozitivnom duhu, došavši do trećeg mesta u litvanskom prvenstvu sa Litkabelisom, svojom "drugom kućom". Deo tog sastava je i bivši centar Partizana Đorđe Gagić.

Gagić je u intervjuu za "Basketnjuz" govorio o Čankovim kvalitetima.

"On je emotivan čovek, pobednik, veruje ljudima. To su sjajni kvaliteti jer veruje svojim igračima bez obzira na situaciju. Imali smo tragičnih trenutaka, ali on je ostao sa nama i sve je jasno rekao“, rekao je Gagić za "Basketnjuz".

Član sastava Srbije sa Evropskog prvenstva 2013. godine je naglasio Čankove emocije.

"Trener je koji pokazuje svoje emocije i to je dobro jer je košarka igra emocija. Poštujem trenera, a kao što sam uvek govorio, on je za mene verovatno najbolji mladi srpski trener. To pokazuje iz godine u godinu. Kada mu verujete, on uzvraća čak i više nego što mislite."

Čanak će drugo leto zaredom biti trener reprezentacije Srbije do 20 godina. Gagić smatra da je spreman za mnogo veće obaveze u budućnosti.

"On trenira reprezentaciju Srbije do 20 godina, ali iz godine u godinu pokazuje svoje trenerske sposobnosti. Njegovo vreme će doći, najvažnije je da sačekamo pravi trenutak. Verujem u njega i ovo govorim. ne zbog naše dobre veze već zbog njegove ličnosti“, rekao je Gagić.

"Najbolja sposobnost trenera je da ostane čovek. Čak i kada imate teže trenutke, guraće vas napred da budete bolji i nikada vas neće izdati. Svi slede njegov primer. On odlično poznaje košarku, i sam je bio igrač i znao je kako da pobeđuje, verujem da će njegove košarkaške veštine još više procvetati, po mom mišljenju, jednog dana će biti trener reprezentacije", zaključio je Gagić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke