Bizarna statistika - Samo Janis Adetokumbo bio fauliran!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.08.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Reakcije Dorsija i Itudisa posle meča.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša reprezentacije Grčke Dimitris Itudis rekao je da je njegova ekipa imala svoje šanse u utakmici koja se završila bizarno gledajući statističku kolonu "faulovi".

"Čestitke Srbiji. Pobedili su u utakmici koja je mogla da se završi i drugačije. Imali smo naše šanse. Borili smo se i ponosni smo. Kostas je doživeo povredu, baš kao i Slukas. Bolelo ga je koleno i nadamo se da nije ništa ozbiljno. Diskusija koja je već otvorena. Čestitke navijačima na sjajnoj atmosferi koju su kreirali. Igrali smo dobru utakmicu, moramo da promenimo neke detalje. Jaramaz je pogodio dva puta u poslednjim sekundima, Jokićevi pogoci... To menja utakmicu. Možda mi nismo bili dovoljno dobri da iznudimo faulove? Pokušaćemo da budemo bolji u tom segmentu", rekao je Itudis.

Letonija i Belgija su ostvarile pobede u istoj grupi i tako se situacija za nijansu zakomplikovala.

"Nisam još video rezultate u grupi. Čestitke njima ako su pobedili a-ha-ha. Ušli smo i mi i Letonija sa 3:1 u nastavak, ali to ne donosi mnogo toga. Videćemo kakav ćemo mi tim imati u novembarskom prozoru. Za sve nas je to svaka utakmica nova. Što se tiče povreda, tu sam bio jasan. Jedini način je da se sport poboljša što se tiče odmora igrača. Ne znam šta je sa Micićem, nadam se da nije ništa ozbiljno. Što se mojih igrača tiče, kolena su u pitanju i nisu se više vraćali u igru", istakao je Itudis.

Medijima se prvobitno obratio Tajler Dorsi koji je primetio da je samo Janis Adetokumbo izvodio slobodna bacanja (10/14).

"Imali smo veliku borbu tokom utakmice. Sjajna atmosfera. Moja prva zvanična utakmica u dresu Grčke. Imali smo šansu u produžecima. Bila je to teška utakmica, ali na kraju dana radićemo na detaljima. Nastavićemo da radimo kako bismo bili bolji. Imamo još jednu utakmicu u nedelju i pokušaćemo da pobedimo", rekao je Tajler Dorsi i potom primetio:

"Nijedan naš igrač nije šutirao slobodna bacanja. Niko drugi nije šutirao i to je nešto na šta treba obratiti pažnju. Na sudiji je ovo, iznenađen sam kad pogledam statistiku. Koliko je utakmica na kojima samo jedan igrač izvodi slobodna bacanja", upitao se.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke