Bjelica i Pokuševski dvocifreni, Nets bez tima zbog kovida

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.12.2021.
08:38
Izvor: Sportske.net

Protekle noći u NBA ligi odigrano je šest mečeva u NBA ligi.

AP Photo/Mary Schwalm
AP Photo/Mary Schwalm

Povezane vesti

Košarkaši Oklahoma siti Tandera savladali su LA Lejkerse na svom parketu sa 104:103.

Izvanredna utakmcia u kojoj su Tanderi ponovo verovali Šaju Glidžes-Aleksanderu, a on je isporučio. Drugu utakmicu u nizu on preuzima odgovornost u "klač minutima", s tim da je prethodni susret doneo izjednačenje svom timu protiv Nju Orelansa na 1.4 sekunde do kraja, ali Devonte Grem na suprotnoj strani to poništio.

Ovog puta, takvog scenarija posle pogotka Glidžes-Aleksandera nije bilo. Ponovo je bio precizan u odsudnom momentu pogodivši trojku u poslednjoj sekundi za trijumf svog tima.

On je ukupno ubacio 18 poena, najbolji je bio Lugenic Dort sa 28, a zapaženo izdanje pružio je i Aleksej Pokuševski sa 10 poena za devet minuta na parketu. Sve to nakon manjeg perioda provedenog u razvojnom timu.

Golden Stejt Voriorsi pretrpeli su poraz od strane Toronto Reptrosa od 119:100 u utakmici u kojoj nije bilo Stefa Karija, Endrjua Viginsa, Drejmonda Grina... 

Stiv Ker je bio spreman na ovakav scenario, a praktično rezervni sastav nije mogao ravnopravno da se nosi sa Reptorsima predvođenim Fredom VanVlitom koji je ubacio 27 poena.

U ovakvoj konstalaciji snaga, Nemanja Bjelica je imao zapaženu minutažu. Igrao je čak 25 minuta i za to vreme ostvario učinak od 10 poena i po tri skoka i asistencije. Posebno se istakao ruki Džonatan Kuminga sa 26 koševa.

Košarkaši Bruklin Netsa nisu ravnopravno mogli da igraju svoj duel sa Orlando Medžikom i sa osmoricom igrača u rotaciji pretrpeli su ne tako ubedljiv poraz od 100:93.

Čak desetorica košarkaša uključujući Kevina Durenta i Kajrija Irvinga odsustvovali su zbog kovid-protokola i ovaj meč je praktično rešen i pre nego što je počeo. Netsi su se dostojno borili, nisu dopustili debakl, ali poraz je bio neminovan.

Oslonili su se na Patija Milsa čijih 23 poena su bili najbolji učinak na meču, dok je u redovima Orlanda Robin Lopez ubacio 20.

Boston Seltiks - Njujork Niks 114:107
Bruklin Nets - Orlando Medžik 93:100
Toronto Reptors - Golden Stejt Voriors 119:100
Oklahoma siti Tander - LA Klipers 104:103
Milvoki Baks - Klivlend Kavalirs 90:119
Juta Džez - Vašington Vizards 103:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke