Bjelica o povratku u Evropu: "Želim da ponovo budem - ja"!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 03.10.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

On će u čevrtak igrati za svoj tim protiv Bajerna u Evroligi.

AP Photo/Ringo H.W. Chiu
AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Povezane vesti

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica prokomentarisao je za "Eurohoops" svoj povratak u Evropu iz NBA lige.

Bjelica se posle sedam godina vratio u Fenerbahče i to kao NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima.

"Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao – bio sam deo Golden Stejt Voriorsa, tima koji je osvojio prsten. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Ipak, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fener zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina"
, rekao je Bjelica.

Bjelica je prethodnih godina igrao za najvećim NBA zvezdama, a saigrači su mu bili Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin.

"Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima – trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san – igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg".

On je u NBA otišao 2015. kao MVP Evrolige u dresu Fenerbahčea, ali je obećao navijačima da će se vratiti.

"Oni su veoma strastvene, vole igrače i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice", kaže srpski košarkaš.

Pred Voriorsa je u NBA ligi je nastupao za Majami Hit, Sakramento Kingse i Minesota Timbervulvse.

"Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA".

Bjelica je propustio nedavno završeno Evropsko prvenstvo zbog povrede lista, ali bi trebalo da bude spreman za prvo kolo Evrolige i duel sa Bajernom u četvrtak.

"Nije ozbiljna povreda, bio je to samo list. Povredio sam ga sa reprezentacijom i pokušao sam da igram. Biću spreman uskoro", završio je Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke