Bjelica već završio sa Zvezdom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.10.2023.
22:24
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

O našem bivšem reprezentativcu mnogo se piše tokom večeri.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Nova košarkaška sezona se polako zahuktava, Crvena zvezda ju je fantastično započela, ali bez Nemanje Bjelice u sastavu.

Iskusni košarkaš je ovog leta bio Zvezdino poslednje pojačanje. Očekivalo se da će mu zbog duge pauze koju je imao u prošloj sezoni biti potrebno više vremena da se vrati u formu, ali je imao solidnu minutažu tokom priprema i delovalo je da bi mogao brzo da bude potpuno spremna.

Međutim, usledia je povreda oko koje su stizale oprečne informacije da li je teža ili lakša, ali ono što je pobudilo sumnju je to da njegovog imena nema u Zvezdinom rosteru na zvaničnom sajtu Evrolige. Takođe, ni trener Duško Ivanović nije želeo da odgovara na pitanja novinara u Bjelici.

Usledilo je kraće zatišje posle toga, a onda se večeras najpre pojavila nezvanična najava da bi Bjelica zbog povrede mogao da završi karijeru, pa je posle par sati ''Sportal'' preneo svoja saznanja da povreda ipak nije teže prirode, ali da se Bjelica jednostavno nije uklopio u sistem trenera Ivanovića i da će ubtzo doći i do njegovog zvaničnog rastanka sa Zvezdom.

Ono što je bitno u celoj priči je da je Bjelica sa Zvezdom potpisao takozvani ''otvoreni ugovor'', po kome je Zvezda plaćala 20 posto njegovih primanja, a 80 posto Fenerbahče odakle je došao praktično na pozajmicu.

Zvezda je zadržala pravo da u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti raskine ugovor, a ta povreda, možda i nešto drugo, doprineli su da se već posle mesec dana saradnje navodno bliži odlazak Bjelice iz Zvezde i povratak u Fenerbahče.

Ipak, dok se Zvezda ne oglasi Zvaničnim saopštenjem, ništa nije gotovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke