BL - Srbi sjajni, Savan dominirao u pobedi Bajerna

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.10.2014.
22:57
Izvor: Sportske.net

Utakmicama trećeg kola nastavljeno je takmičenje u nemačkoj košarkaškoj Bundesligi a srpski internacionalci nastavili su da pružaju sjajne partije. Večeras je u prvi plan iskočio Duško Savanović ali ni ostale ne treba zaboraviti jer su imali zapažene ulog

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Početak sezone u nemačkoj košarkaškoj Bundesligi za sada svedoči da će srpski internacionalci koji su uhlebljenje potražili u tamošnjim klubovima voditi bitnu reč u borbi za trofeje.

Minhenski Bajern vezao je treću pobedu u isto toliko utakmica a trojica Srba iz ekipe koju predvodi Svetislav Pešić imali su zapažen učinak.

Bajern je u trećem kolu Bundeslige savladao Frankfurt rezultatom 80:73 (18:24, 16:24, 25:7, 21:18) a Nihad Đedović i Duško Savanović bili su nosioci igre domaćeg sastava na večerašnjem susretu.

Srpski internacionalac postigao je 18 poena za 30 minuta na parketu a tome je dodao 5 skokova i 3 asistencije. Vladimir Štimac i Vasilije Micić zadržali su se ispod dvocifrenog učinka ali su sa 8, odnosno 4 poena participirali u novom trijumfu Bajerna.

Boris Savović imao je bitnu ulogu u pobedi Ulma nad Braunšvajgom (81:70), pošto je sa 13 poena i 3 skoka bio drugi najefikasniji pojedinac u svojoj ekipi.

Duel Miteldojčera i Tibingena bio je prilika da se čak četvorica srpskih košarkaša nađu na parketu a pobedu je slavio tim Đorđa Pantelića koji je ubacio 11 poena u trijumfu domaćih rezultatom 90:79.

Tibingen je predvodio sjajni Bogdan Radosavljević sa 18 poena i 6 skokova, dok su njegovi zemljaci Nađfeji i Ratkovica ubacili 6, odnosno 4 poena.

Marko Luković je u porazu Triera od Artlanda (69:77) ubacio 10 poena, a Nemanja Aleksandrov čeka duel svog Oldenburga koji će u četvrtak ugostiti Bajrut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke