Blamaža Saletovog Fenera, posustao i Olimpijakos

Autor: Darko Mitrović
petak 12.11.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Neverovatan rezultat u Istanbulu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U prvom večerašnjem meču u okviru devetog kola Evrolige, Zenit je na svom terenu savladao Olimpijakos sa 84:78 i tako nastavio seriju pobeda u poslednja tri kola. Ruski tim sada ima šest pobeda i tri poraza, a crveno-beli iz Pireja su ovim porazom prekinuli svoju pobedonosnu seriju i sada takođe imaju skor 6-3.

Domaći tim  je tokom prvog poluvremena uspeo da stekne blagu prednost, imao je ''plus šest'' posle 20 minuta igre, ali je Olimpijakos uspeo da taj zaostatak istopi do kraja treće deonice. Međutim, na početku četvrte Zenit pravi seriju 9:0 i do kraja gosti iz Pireja više nisu uspeli da ozbiljnije priprete.

Frankap sa 16, Beron sa 14, Lojd i Kuzminskas sa po 12 poena predvodili su Zenit do pobede, a kod gostiju je najefikasniji bio Vokap sa 17 poena, dok su Fal i Slukas upisali po 13.

Za razliku od meča u Sankt Petersburgu, duel između Fenerbahčea i Olimpije iz Milana u Istanbulu nije doneo nikakvu rezultatsku neizvesnost. Pravu blamažu doživeo je tim Aleksandra Đorđevića, koji je pred svojim navijačima poražen sa 68:43, a još je u poslednjoj četvrtini i popravio katastrofalan utisak iz prve tri deonice.

Praktično je najveći deo posla lider na tabeli obavio već u prvoj četvrtini u kojoj je Fenerbahče bio potpuno nemoćan, pa je posle prvih deset minuta na semaforu pisalo 22:3 u korist Olimpije!

Tu razliku je gostujući tim uspeo da održi u drugom kvartalu, a onda u trećem još teži udarac pretrpeo je Đorđevićev tim. Samo devet postignutih poena nasmram 25 gostiju, pa je na ulasku u poslednju četvrtinu Fenerbahče bio na neverovatnih 29 postignutih poena!

Tada je razlika već bila 33 poena u korist gostiju koji su u poslednjih deset minuta ''smanjili gas'', pa je Fener uspeo da koliko-toliko ublaži poraz.

Šilds sa 13 i Datome sa 11 poena bili su najefikasniji u pobdničkoj ekipi, a jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom u Fenerbahčeu bio je Pjerija sa 12 poena. Naš Marko Gudurić samo tri poena za 15 minuta na terenu u poraženoj ekipi.

Olimpija se ovom pobedom učvrstila na vrhu tabele sa skorom 8-1, Fenerbahče je 14. na tabeli sa tri pobede i šest poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke