Blažič napustio Baskoniju, da li je vreme za povratak u Zvezdu?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.07.2017.
20:53
Izvor: Sportske.net

Slovenački reprezentativac više nije član sastava iz Vitorije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič, postao je slobodan igrač.

On je nakon dve godine napustio redove Baskonije, a za njim je pošao i španski interenacionalac Rafa Luz.

Slovenac je u Baskiju stigao iz Crvene zvezde, a u svojoj prvoj sezoni u redovima španskog sastava odigrao je 29 mečeva u Evroligi, u proseku je postizao 7,8 poena uz 3,2 skoka po meču.

Ipak, minule sezone je dobijao manje prilika kod trenera Sita Alonsa, redovno je dobijao priliku sa klupe, ali je provodio manje minuta na terenu, imao je strogo defanzivnu rolu te je u proseku postiza 4,7 poena po meču.

Kako je Crvena zvezda mts u ovom prelaznom roku ostala bez Čarsla Dženkinsa, da li bi Slovenac mogao da ga zameni u "crveno-belom" dresu?

On je u svojoj drugoj sezoni u dresu Zvezde na 24 meča u EL u proseku upisivao 9,1 poen po utakmici, dobro je upoznat sa Radonjićevim metodama, kako je poznat po svojim defanzivnim kvalitetima i velikoj energiji na parketu, čini se da bi se uklopio u tim crnogorskog stručnjaka.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bafana
Tuesday, 04.07.2017
18:51

Kako me oborio ove godine na granici 5.5 , trebao jos poen da da i neće da šutne , na kraju uzeo šut uz zvuk sirene i naravno promašio.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 04.07.2017
16:59

Pa zar taj klub ne duguje tri miliona evra ?!Sta da ponude Blazicu kada duguju OPET?!nBlazicu je bolje da saceka da Radonjic preuzme Baskoniju i da...A da..Nista od toga..

avatar
NikolaBuki
Tuesday, 04.07.2017
11:35

Moze sa njim i Rafa Luz na pleju

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 04.07.2017
00:39

Dodji kuci Jaka.

avatar
Filip MUFC
Monday, 03.07.2017
22:17

Jaka Blazic, jaka i Zvezda!

avatar
Monday, 03.07.2017
22:07

Super bi to bilo pojacanje a nerednu sezonu Zvezda ili Partizan moraju da opet osvoje ABA ligu, da bi imali ucesniak u EL. Partizan je u rasulu tako da Zvezda ostaje ko jedian opcija. Takodje top 16 da se opet napadne. Potrebni su dobri igraci.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 04.07.2017
23:10

Top 8 da se napadne *, 16 klubova ima u takmicenju, direks se napada cetvrtfinale, sto je sada duplo teze za ostvariti u ovom formatu, i nije bas ni primarni cilj ili obaveza neka, klubova sa najskromnijim budzetima, pogotovo nas, koji smo ubedljivo sa najmanje ulozenim srestvima tamo.....

avatar
Wednesday, 05.07.2017
18:16

da na to sam mislio cetvrtfinale, ali ko zemlja kosarke zasluzujemo da imamo predstavniak tamo, ove sezone je izmaklo za dlaku. Voleo bih da Zvezda postane stabilan ucesnik tog takmicenja. Jesu finansije problem, ali nije ne izvodljivo.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 03.07.2017
21:36

Jaka Blazic za jaku Zvezdu! Moze se reci da je impresivno koliko drugi evroligaski klubovi ne umeju da iskoriste nase igrace, koji su ovde bili odlicni ili izuzetno dominantni. Svaki nas bivsi igrac je dobrodosao ovde, ovo je familija, poslujemo domacinski, ne nudimo mnogo finansijski, ali bicemo odlican tim, hemija dobra, od energije i srcanosti sve ce da puca. Ovde im je druga kuca, sistem poznaju, ginuli su za izgradnju nasih temelja dominacije, i ozivecemo im karijere ponovo, da izbore dobre ugovore nove. Sa povratnicima nema greske, vrata su im uvek otvorena....

avatar
Bafana
Tuesday, 04.07.2017
18:47

Impresivno je koliko vi niste uspeli da iskoristite vaše strane igrače ili je ipak bio los skauting.

avatar
Bafana
Wednesday, 05.07.2017
05:20

Šilb, Mekel, R. Thompson, Kinzi svi su imali dobre sezone pre dolaska u Zvezdu a nisu nista uradili izuzev Kinzija nijedan nista nije uradio. Sofo, D. Thompson , Walters ne moze da se kaze da su odigrali neke iznad prosečne partije. U suštini uboli ste sa Milerom, Cirbesom, Dzenkinsom i donekle Kinzijem.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 04.07.2017
22:46

Uglavnom smo dobro koristili strance, vecinom dovodili one koji su bili dostupni, sto znaci da su imali ocajne sezone iza sebe, bili u teskom padu i samim tim na trzisnom dometu nama....Ove sezone nismo ih dovodili da budu prvotimci, nisu tog kalibra (osim Djenke), niti je tim bio koncipiran tako. Prosle smo pogodili sa Milerom koji je na kraju bio clan najbolje druge petorke EL. Cirbes je kidao (dosta bolje nego sada Kuz recimo), Kinzara isporucio sve sto se ocekivalo, pa cak i vise, jer je odlicno igrao i u defanzivi. Markus nije bio greska, vec ima probleme sa motivacijom i jos nekim stvarima, inace je brilijantan igrac, ugovor raskinut na njegovu stetu zbog ponovljenog ispada...Mekel je komplikovan slucaj, bilo je tu nekih stvari izmedju njega i Radonje, nije se otpisao samo zbog nesto losih partija u aba ligi, kao sto se misli. Otisao zato sto je stranac i kao takav malo skuplji, a nije se preterano uklopio do tog trenutka, ali nije bio ni los, imao kod nas za sezonu tipa 400k, malo jace mozda, i bilo nam svakako isplativije da dovedemo Micica za polusezonu koji je bio jako jeftin tada, Jovke je u tom periodu se pokazao strasno i preuzeo ulogu prvog pleja i komandanta tima...Sofo je imao jedno 35kg vise nego sto je trebao, u uzasnoj fizickoj spremi doveden, u godinama, senka svoje senke je bio, i znalo se da je rizik, raskinuli sporazumno i to je to...Na kraju jedina greska je bio Rajan koga nismo uspeli da spasimo, covek je bio ocajan, desava se i to ponekad, otisao na trejd u Trabzon (dosao Kinzi ovamo, platezno su bili slicni), i tamo se nije zadrzao duze od par nedelja, bio je u haosu citave sezone....Zelite li da pricamo malo o vasim strancima, ili mislite da ste bezgresni i merodavni da sudite nama, dominatnim sampionima?

avatar
Bafana
Tuesday, 04.07.2017
18:49

I koje to igrače nisu znali da iskoriste ?

avatar
marecareee
Monday, 03.07.2017
21:13