Blažič pričao o Radonjićevoj disciplini, kako se osećao posle titule sa Zvezdom?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
08:13
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Slovenac evocirao uspomene na Crvenu zvezdu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaš Cedevita Olimpije i reprezentativac Slovenije Jaka Blažič govorio je za "Nova.rs" o svom periodu u Crvenoj zvezdi, kao i osećaju nastupanja protiv bivšeg kluba.

Nije prvi put da je Blažič, poput prethodnog vikenda, stigao u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi, gde uvek vlada poseban osećaj za njega. Dobio je ovacije domaćih navijača, međutim, njegov aktuelni tim nije uspeo da slavi u derbiju AdmiralBet ABA lige.

"Uvek je lepo vratiti se ovde, proveo sam dve divne godine i to nikada neću zaboraviti. Imao sam dosta uspeha u Zvezdi i svaki put kad se vratim, toga se setim i vraća mi osmeh na lice. Bilo je puno lepih stvari i anegdota, posebno se rado sećam tog iščekivanja titule i kada smo je konačno osvojili, bilo mi je neverovatno lepo da vidim koliko to svima znači. Kao da se juče desilo", napomenuo je Blažič u razgovoru za "Nova.rs".

Šest godina kasnije, brojni igrači iz tog perioda su se vratili u klub. Navijači su priželjkivali da bi i Jaka mogao biti među njima... 

"Sada je napravljen sličan tim i dosta igrača se poznaje, vidi se uigranost i da su to momci koji su dobri van terena, da se druže i da pričaju. I kada sam ja bio tu trener je bio Dejan Radonjić kod kog se tačno sve zna, šta, kako i kada se radi. Ja sam u to vreme bio igrač koji je donosio energiju ekipi i publika me je nosila, umeo sam u tome i da napravim neke greške, ali nosila me je ta ljubav i želja da pomognem timu. Bilo je momenata i kada Dejo ne bude zadovoljan kako nešto uradimo svi na terenu, ali generalno, bilo je to dobro. Najteže mu je kada ti priča nešto duže vreme i to ne uradiš na terenu, onda se iznervira".

To je bilo doba kada su svi bili mlađi, što je značilo i poteškoće za trenera Radonjića da ih "obuzda".

"Beograd ti je j***n grad, imaš mnogo opcija, a mi smo tada bili mladi igrači, bez porodica. Morao je da nas kontroliše i da zna gde smo. Sećam se da mi je za Novu godinu poslao poruku “gde si” sat vremena posle ponoći, jer smo dva dana kasnije igrali protiv Reala. Morao je to da radi, da se sve vrti oko trening", završio je Blažič.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke