Bobi se stara o "novom Jokiću": "Nikola mu je uzor, izvanredan je"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 11.01.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Mentor budućoj zvezdi.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

NBA veteran Boban Marjanović je član Hjuston Roketsa, mlade ekipe u naletu. 

Roketsi su poraženi od Bulsa u Čikagu posle produžetka, nastavivši pad forme u prethodna četiri meča. Marjanović je naveo da ekipu čeka mnogo putovanja u narednom periosu.

"Guramo polako. Malo je tužno što smo danas izgubili u produžetku, ali nismo imali sreće u završnici. Nastavljamo dalje – Detroit, Boston, Njujork, Filadelfija, onda imamo par utakmica kod kuće i opet na put", rekao je Bobi za "RTS".

Marjanović se trudi da bude pozitivac i širi dobru atmosferu u svlačionici, iako ne igra.

"To se zove profesionalizam. Ako nisi na terenu, moraš da podržiš svoje saigrače i prijatelje. Mi smo jedna familija. Oni podržavaju mene kad sam ja na terenu, svi radimo zajednički posao da ostanemo prvo normalni, da ostanemo u dobroj formi, da imamo pozitivnu energiju i da se ona prenosi na igru", istakao je Marjanović.

Kaže da sve odluke donosi trener, a da je na njemu samo da uradi sve što je u njegovoj moći da se dokaže i da bude spreman.

"U međuvremenu pomažem saigračima savetima, da budu što bolji. Imamo Šenguna koji je maltene sa našeg kontinenta i čovek kojem je Nikola Jokić uzor. Dečko igra izvanredno. Ponosam sam na njega", naglašava Bobi.

Na pitanje da li očekuje da Denver i ove godine osvoji šampionski prsten, Marjanović napominje da kao igrač iz protivničkog tabora ne može to da kaže, ali naglašava da Jokiću želi sve najbolje, kao i uvek.

"Uvek navijam za njega, da ima iste brojeve kao prošle godine, da igra sve bolje i da ga zdravlje posluži", kaže Marjanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke