Bobi sjajan u holivudskom derbiju, Džej Ar Smit pravio frku u Ohaju, Žižić enigma za "Kelte"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.10.2018.
10:36
Izvor: Sportske.net

Sinoć su odigrane tri utakmice u okviru predsezone.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

LA Klipersi su slavili protiv LA Lejkersa u gradskom derbiju, bilo je 103:87 u korist čete Doka Riversa.

Klipersi su većim delom utakmice vodili, egal je bio do poluvremena, a nakon treće deonice Riversovi puleni stekli su šest poena prednosti.

Od starta poslednjeg kvartala, prednost Klipsa je nastavila da raste, pa su na kraju zasluženo slavili protiv "Jezeraša", za koje se sinoć nije "skidao" LeBron Džejms.

Pobednički sastav su predvodili Lu Vilijams sa 19 i Tobajas Heris sa 18 poena, po 12 su dodali Gildžus-Aleksender i Harel, dok je skok od dabl dabla bio Marćin Gortat (10p, 9sk).

Zaista sjajan je bio i srpski centar Boban Marjanović, koji je za sedam minuta na parketu upisao 11 poena i šest skokova, Miloš Teodosić ni večeras nije nastupao, dok si Klipsi bili lišeni i pomoći Beverlija i Galinarija.

Kod Lejkersa 15 poena Kuzme, po 10 su dodali Ingram i Koldvel-Poup, Rondo je ubacio samo tri poena, ali je imao 10 asistencija.



U utakmici koja je do skora predstavljala derbi Istoka, Kavalirsi su slavili protiv Seltiksa sa 113:102.

Klivlend je vodio čitavog tokom čitavog susreta, nakon prve deonice imali su devet poena prednost, do poluvremena je njihov suficit iznosio 15 poena.

Prednost je nastavila da raste i u trećoj deonici, pa se u poslednjih 12 minuta ušlo sa čak 20 poena prednosti u korist Kavsa.

"Kelti" su u poslednjem kvartalu prepolovili zaostatak, ali to je bilo sve što su uspeli da učine.

Utakmicu je obeležio i jedan incident, kada se Džej Ar Smit najpre pokačio sa Eronom Bejnsom. Nakon jednog duela, bek Kavsa je odgurnuo gorostasnog Australijanca, a onda se u čitavu priču umešao Markus Smart, koji je potpuno pobesneo, jedva su Tejtum i Rozir uspeli da ga zaustave da se ne obračuna fizički sa Smitom, kojeg su saigrači takođe morali da drže.

Na kraju se sve smirilo, a Markus Smart se nije vraćao na parket.



Blistao je u pobedničkom sastavu Ante Žižić sa 20 poena, pratili su ga Sekston sa 13 poena, Klarkson sa 12 i Leri Nens sa 10 poena.

Odličan potez izveo je Sem Deker, koji je "krosoverom" na kolena bacio Džejsona Tejtuma.



Za ekipu Bostona po 17 poena Markusa Morisa i Rozira, po 10 su dodali Al Horford i Volter Lemon Junior.

"Kelti" su igrali bez Hejvorda i Irvinga, dok Kavsima nisu mogli da pomognu Džordž Hil, Kajl Korver, Kevin Lav, Tristan Tompson i David Nvaba.

I u poslednjem sinoćnjem susretu, snage su odmerili Memfis i Indijana, Grizlisi su slavili sa 109:104.

Interesantan meč, sa čestim preokretima, pobednik je rešen tek nakon produžetka.

Koliko tesno je bilo govori i činjenica da su najveću prednost na meču imali košarkaši Memfisa, kada su sa 10 poena razlike vodili krajem prvog poluvremena.




Pobednički sastav je predvodio ruki Džeren Džekson Junior sa 18 poena, pratili su ga Vejn Selden sa 16 poena i devet asistencija, kao i Juta Vatanabe i Templ sa po 11 poena.

Nisu nastupili Majk Konli, Mark Gasol i Kajl Anderson.

Kod Indijane odlična partija novajlije Erona Holideja, inače brata Džrua i Džastina Holideja, pratili su ga Domantas Sabonis sa 17 poena i 14 skokova, kao i Tajrik Evans sa 12 postignutih poena.

U timu nije bilo čitave prve petorke, meč su presedeli Oladipo, Bojan Bogdanović, Majls Tarner, Deren Kolison i Tadeus Jang.

LA Lejkers - LA Klipers 87:103
Klivlend Kavalirsi - Boston Seltiksi 113:102
Memfis Grizlisi - Indijana Pejsersi 109:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke