Bodiroga o "A" licencama, proširenju Evrolige, Dubaiju i Fajnal foru!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
20:05
Izvor: Sportske.net

Dejan Bodiroga govorio za "Sport klub".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Direktor Evrolige Dejan Bodiroga je objasnio u prethodnom obraćanju sve oko licenci Evrolige, a sada ističe za "Sport klub" da će se od kraja naredne sezone govoriti o specijalnim pozivnicama na jedan drugi način. 

"Posle sledeće sezone ćemo doneti odluku o specijalnim pozivnicama. Opredelićemo se za strategiju narednih sezona. Neke stvari su još uvek na snazi, neki ugovori koje smo zatekli. Znamo u kom pravcu želimo da idemo. Razmišljaćemo o licencama na srednji ili duži period", rekao je Bodiroga.

Ističe i da je veliki broj klubova koji žele da učestvuju u Evroligi, kao i gradova koji žele da imaju udela, poput organizacije Fajnal fora, pa ne isključuje proširenje Evrolige. 

"Imamo sjajan produkt, veliko je interesovanje klubova koji žele da igraju Evroligu. Novih parketa koji se interesuju za EL. Postoje i ljudi sa nekih drugih prostora. U budućnosti nas očekuje proširenje, ali je sve povezano sa onim što sam rekao, kada budemo imali jasan pravac u kom želimo da idemo", rekao je Bodiroga. 

Svi koji imaju "A" licencu žele da produže ugovor na preko deset godina. Sadašnji ističe za dve sezone. 

"Želja je da budu na 10 ili više godina. Na zadnjem sastanku su svi izjasnili jasnu želju, svi akcionari žele da obnove licencu. O tome se priča, a ono što je važno, jeste da u ovom momentu postoji jedinstvo koje pronalazi Evroliga", rekao je on. 

Dubai?

"Oni su pokazali veliko interesovanje. Ta regija je interesantna u budućnosti, ali i za mnoge druge sportove, poput fudbala, golfa. Mogu da budu interesantni i nama. Evroliga ima svoj "tajming", neće žuriti sa nekim odlukama." 

Bilo je dosta inicijativa da se promeni format Fajnal fora, pojedini igrači su priželjkivali ukidanje meča za treće mesto, čak predlagali da se igra finale Evrokupa u tom terminu. Bodiroga ne misli tako. 

"Ovaj format zadovoljava sve ljubitelje košarke. To povezuje mnoge druge stvari. Treba gledati širu sliku, format nam se sviđa, F4 nam se sviđa. To je to. Fajnal for ostaje", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke