Bogdan bez prave podrške protiv Janisa i Baksa, pogađao i sa sirenom!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.01.2023.
08:53
Izvor: Sportske.net

Atlanta nije uspela da sruši Milvoki, Memfis nastavlja sa pobedama!

AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Denver pobeđuje, ali Memfis im diše za vrat. Noćas su opravdali ulogu favorita protiv mladih Sparsa, Dža Morant je vodio tim sa 38 poena, Džaren Džekson dodao 21, uz 12 skokova, ovo je osmi trijumf u nizu za "Grizlije". Morant se uželeo košarke posle dva meča pauze, mada mu je Sqan Antonio omiljena žrtva. U četiri poslednja meča protiv tima iz Teksasa, beleži prosečno blizu 37 poena. Sjajno igra i Džejlen Branson. Bivši košarkaš Dalasa je najveće pojačanje Niksa, ubacio je 34 poena, pomoć imao u Baretu koji se vratio posle povrede prsta i brojao do 27, pa je Njujork uspeo da dobije Pejserse. Doduše prokockali su +25 i treće četvrtine, Badi Hild (31 koš) je goste vratio na jedan posed tri minuta pre kraja, ali je pobeda ostala u "Medison Skver Gardenu".

Seltiksi ne praštaju, ovoga puta Džejlen Braun je zasenio i Tejtuma, brojao je do 41, pa lider lige nije imao problema sa Pelikansima.Tejtum je dodao 31 poen, ova dva igrača su uhvatila i zajedno 22 lopte, bez dileme već drugu sezonu najbolji bekovski tandem lige. 

Detroit je neočekivano ubedljivo savladao Minesotu, strpali su im 35 poena, Sadik Bej postigao 31, "Babo" Bogdanović 27 koševa. Iako su bili oslabljeni, uspeli su da pre svega sjajnom ofanzivom ukrote "Vukove". Šutirali su 60% za dva, 53% za tri poena, jedna od najboljih partija mladog tima Pistonsa ove sezone.

Kajl Kuzma je presudio Čikagu, trojka pet sekundi pre kraja je bila prevaga za Vašington. Posle je LaVin promašio u želji da donese produžetak, lopte se dokopao Deni Avdija, bio je to njegov 20. skok u meču, rekord karijere za Izraelca.

Janis je uzeo odmor od postizanja poena, dao ih je samo sedam, ali je imao 18 skokova i 10 asistencija Posao su odradili Holidej sa 27 i Bruk Lopez sa 20, Milvoki je prošao Atlantu. Houksi su bili bez Janga i Klinta Kapele, izbrisali su deficit od 24 poena i prešli u vođstvo Bogdanovićevim koševima. Činilo se da je preokret na pomolu, ali je sjajni Bruk Lopez uzvratio trojkom, usledilo je 10:0 i Milvoki se više nije osvrtao.

Bogdan Bogdanović je ubacio 22 poena, imao pet asistencija i tri skoka, ali se ispromašivao Dežonte Marej. Srbin je pogodio i sa sirenom na kraju prvog poluvremena, smanjio ogromnu prednost gostiju, ali kako rekosmo snage za preokret nije bilo. 

Hjuston ništa nije mogao Domantasu Sabonisu, Litvanac je sa 25 poena, 14 skokova i 9 asistencija otvorio vrata pobede, Foks je dodao 24 poena, imao i 9 asistencija. Kingsi su na 22-18, odavno nisu imali više nade u plej-of.

Bobi Marjanović jedini nije dobio šansu u Hjustonu.

Ako niste čitali, nova strašna partija Nikole Jokića, tri četvrtine su mu bile dovoljne, Denver je nastavio sa pobedama.

Rezultati:

Detroit - Minesota 135:118
Vašington - Čikago 100:97
Atlanta - Milvoki 105:114
Boston - Nju Orleans 125:114
Njujork - Indijana 119:113
Memfis - San Antonio 135:129
Denver - Feniks 126:97
Sakramento - Hjuston 135:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak