Bogdan bolji od "Pokua", noć iznenađenja u NBA!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.11.2021.
08:12
Izvor: Sportske.net

Atlanta nastavila seriju, nekoliko gotovo senzacionalnih rezultata!

(AP Photo/David Zalubowski
(AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Trej Jang je nabolje sačuvao za drugo poluvreme. Ubacio je 21 od 30 poena u drugom poluvremenu, pa je Atlanta pobedom završila perfektnu seriju kod kuće od pet trijumfa. Bogdanović je ubacio 13 poena, imao i pet skokova i dalje šutira ispod mogućnosti. Kod Oklahome, Pokuševski sa većom minutažom nego u prethodnim mečevima, ali i on je promašivao, na kraju 9 poena, i 9 skokova, dodao je par asistencija. Oklahoma je držala priključak u prvom delu, ali je već nakon treće četvrtine sve bilo rešeno.

Orlando je ispisao crnu istoriju, gubili su na poluvremenu 41 razlike što je najveći deficit franšize od osnovanja. Milvoki takođe nikada nije imao ovoliku prednost nakon dve četvrtine. Jasno, drugo poluvreme je bila formalnost, četvrta pobeda u nizu za šampiona, vodili su 51 razlike tokom drugog dela. Adetokumbo samo 24 minuta na parketu, nije bilo potrebe, 12 poena za Grka.

Dominacija Sansa, 13. pobeda u nizu, podsetimo da su startovali sa tri poraza u četiri meča. Buker je ubacio 23 poena u San Antoniju, Ejton dodao 21, uz 14 skokova. Feniks je izjednačio treći najduži niz pobeda u istoriji kluba. Rekord je iz 2007. kada su dobili 17 mečeva u nizu. Kod Sparsa Marej je ostvario sedmi tripl-dabl karijere, 18 poena, 11 asistencija, 10 skokova, ali šta to vredi njegova ekipa je izgubila osam od deset mečeva i ima skor 4-12, teško da će Sparsi biti kompetitivni ove sezone. 

Minesota je dobila u Nju Orleansu na krilima 28 poena Karla Entonija Taunsa, četvrti trijumf "Vukova" u nizu. Pelikansi su sami sebe pobedili, 23 greške, dopustili su 21 ofanzivni skor rivalu, odnosno 26 poena iz druge šanse. Jasno, da se pitanje pobednika nije postavljalo.

Posle katastrofe u Mineapolisu, igrači "Grizlija" su napravili sastanak, kako bi jedni drugima izneli zamerke, rezultat je neočekivana pobeda u Juti. Veče pre toga su zaleđeni na -43, ali to je NBA, sada su dobili jedan od najboljih timova lige. Videli smo dramu, prvo je Džaren Džekson dobio podbacivanje protiv Goberta. Onda je Memfis zatražio tajm-aut posle koga je Džekson na asistenciju Moranta pogodio trojku za pobedu! Morant je brojao do 32, Dezmond Bejn odigrao meč karijere sa 28 poena. Kod Jute, 24 koša za Bojana Bogdanovića, sedam trojki, njegov tim je izgubio +6 u poslednja dva minuta. 

Iznenađenje je i pobeda Indijane u Čikagu. Domantas Sabonis je ubacio 21 poen, na drugoj strani DeRozan i Lavin nisu bili tako efikasni kao u prethodnim mečevima, 18, odnosno 17 poena. Čikago je jurio prednost gostiju čitav meč, ali je u poslednjoj četvrtini bilo +35 za goste koji su dobili drugi meč u nizu i možda najavili bolje dane. 

I Vašington je izgubio kod kuće, Teri Rozije im je ubacio 32 poena, osam trojki, poslednja u finišu je prelomila rezultat. LaMelo Bol sjajan sa 28 poena, 13 skokova. Rozije je konačno prekinuo loš šuterski niz, Vizardsima nije pomogla ni dominacija u skoku, čak 18 uhvaćenih lopti za Montrezi Harela. Ves Anseld Džunior trener Vašingtona koji ima skor 11-6 je rekao da je opet nadmudren od kolege Borega, ovo je drugi put da Hornetsi tuku tim iz prestonice ove sezone. 

Boston nije imao problem sa najgorim timom lige, Tejtum je ubacio 30 poena, Džajlen Braun se vratio sa 18 posle povrede, a Hjuston se već navikao da gubi, ovo je 15. meč u nizu. Niko od startera nije bio dvocifren, Roketsi imaju ponižavajućih 1-16.

Nije bilo jednostavno za Netse u Ohaju. Kem Tomas, ruki je pre dva dana igrao u razvojnoj ligi je probudio ekipu u trećoj četvrtini kada je ubacio osam poena. Njegov skor od 11 je naravno rekord karijere, pomogao je da se nezainteresovani Netsi održe, a onda u poslednjoj četvrtini kvalitet gostiju je došao do izražaja. Durant je ubacio 27 poena, Harden uz 14 dodao 14 asistencija. 

Oslabljena Filadelfija je slavila u Sakramentu i pokvarila debi Alvina Džentrija na klupi Kingsa. Bez Embida, Sonimsa, Karija, Harisa i Deni Grina gosti su slavili u Kaliforniji, Maksi je ubacio 24 poena, a Dramond uz devet koševa imao čak 23 skoka. 

Rezultati:

Klivlend - Bruklin 112:117
Vašington - Šarlot 103:109
Atlanta - Oklahoma 113:101
Boston - Hjuston 108:90
Čikago - Indijana 77:109
Milvoki - Orlando 123:92
Nju Orleans - Minesota 96:110
San Antonio - Feniks 111:115
Juta - Memfis 118:119
Sakramento - Filadelfija 94:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke