Bogdan Diklić ispričao, kako je Mijač lupio Željka Obradovića po rukama i šta mu je rekao!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.04.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Interesantnu priču podelio je Bogdan Diklić.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Legendarni glumac Bogdan Diklić je odavno okarakterisani navijač Partizana, a govorio je o svom omiljenom klubu u razgovoru za "Nedeljnik".

Posebno je govorio i o Dejanu Mijaču, nedavno preminulom akademiku i pozorišnom režiseru koji je takođe voleo Partizan. 

"Partizan je bio veliki klub i pre mog dolaska. I to, kako ste ga nazvali, fenomen. Ja sam samo bio svedok njegovog puta, zaljubljenik u njegovo delo i prijatelj njegovih igrača i potom trenera. Ima nešto u glumi i košarci što se ne bih usudio da tumačim, ali je čovek koji nas je nedavno napustio, na veliku žalost ovoga sveta, Dejan Mijač, voleo da razume i jedno i drugo", rekao je Bogdan Diklić.

Onda je ispričao priču koja je četvrt veka bila u tajnosti. 

"Sedeli smo jednom za istim stolom i Mijač, inače jako dobar prijatelj Duška Vujoševića, lupio je Željka - koji je tada još uvek bio igrač - po šakama koje su nehajno stajale na stolu i uzviknuo 'Ti ćeš biti najbolji trener na svetu'. Željko je pogledao u pravcu Dejanove čaše, u kojoj je bila samo voda i pored nje kafa, pa je jedan kratak pogled uputio meni. Kao da nije mogao da poveruje u to proročanstvo. Ono je četvrt veka ostalo tajna, dok ga ja nisam jednom obelodanio i tada sam, priznajući Dejanu da sam otkrio njegovo predviđanje, upitao kako je mogao da pogodi."

Šta mu je rekao Mijač?

"Mijač mi je tada ispričao da se tokom jednog leta iz Sarajeva, vraćao zajedno sa košarkašima Partizana i da je Željko sedeo pored njega. Čitav let, pričali su samo o košarci. 'Znaš, ja sam gledao tog mladića kako igra košarku, a onda sam ga slušao kako priča o košarci', objasnio mi je Dejan. 'I bio sam siguran da će postati najveći'", rekao je za "Nedeljnik" naš čuveni glumac. 

Partizan svoj meč igra sutra od 19 časova protiv ekipe Cibone u okviru AdmiralBet ABA lige, prilika da dobro zaradite na hendikep pobedu crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke