Bogdan dvocifren, ali šta je sa Jokićem?!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.01.2023.
08:27
Izvor: Sportske.net

Dvostrukog MVP-ja NBA lige noćas nije bilo na terenu.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić propustio je još jedan meč svog Denvera zbog - nove povrede. On je pre sedam dana ''preskočio'' i meč protiv LA Klipersa kada je problem bila lakša povreda šake, a noćas ga nije bilo na terenu u meču protiv Indijana Pejsersa.

Ovoga puta, razlog je povreda zadnje lože leve noge, ali navodno nije u pitanju teža povreda, već je srpski centar propustio meč iz prdostrožnosti.

Ali, igrao Jokić ili ne, Denver Nagetsi pobeđuju i sve čvršće drže prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije. Noćas su pred svojim navijačima savladali Indijanu sa 134:111, a u Jokićevom odsustvu najefikasniji je bio Aron Gordon sa 28 poena, šest asistencija i šet skokova, a za tripl-dabl se pobrinuo Džamal Marej koji je meč završio u Jokićevom stilu - sa 17 poena, 14 asistencija i 10 skokova! Kod gostiju najbolji Metjurin sa 19 i Duarte sa 18 postignutih poena.

Uspešna i veoma efikasna noćas je bila i Atlanta, koja je na svom terenu savladala Njujork Nikse sa 139:124. Naš Bogdan Bogdanović je bio među igračima sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Za 24 minuta upisao je 14 poena (4/4 za dva, 2/8 za tri), po dva skoka i asistencije, a njegovu ekipu je do pobede predvodio Marej sa 29 poena, 12 asistencija i šest skokova. Uz njega, odličan i Tre Jang sa 27 postignutih poena.

Niksima nije vredela odlična partija Džulijusa Rendla sa 32 poena, devet skokova i šest asistencija, a Beret ga je pratio sa 23 poena.

A ono što ovdašnja javnost jedva čeka narednih dana, jeste novi evroligaški derbi između Crvene zvezde i Partizana. AdmiralBet je već odredio kvote, Zvezda je veliki favorit pred svojim navijačima i kvota na njen trijumf u ovom trenutku iznosi 1.65.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke