Bogdan i Atlanta srušili Lejkerse!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 30.01.2022.
21:24
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović odigrao bitnu rolu u poslednjoj deonici.

AP Photo/Hakim Wright Sr.
AP Photo/Hakim Wright Sr.

Povezane vesti

Atlanta Houksi su nastavili fantastičnu seriju, reklo bi se da ćete teško naći klub koji je u boljoj formi u ovom trenutku na Istoku. 

Oni su danas savladali Los Anđeles Lejkerse sa 121:129.

U poslednju deonicu su ušli sa 11 poena manjka košarkaši Houksa, ali su napravili veliki preokret, Bogdan je pogodio jednu trojku, ubrzo su domaći prešli u prednost, a Jang je bio taj koji je pravi predvodnik na terenu. Okonvu je, pored Bogdana i Janga bio taj koji je režirao preokret. 

Na ovaj način je Bogdanović uspeo da nadoknadi slabe minute u prve tri deonice kada je promašio praktično sve što se promašiti može. 

Ipak, Lejkersi su se vratili u meč, Monk je pogodio trojku za 121:121, ušli smo u neizvesnu završnicu. Tre Jang je pogodio trojku iz veoma teške situacije za 125:121 na ulasku u poslednji minut i to je bio ključ pobede.

Vestbruk se ispucavao na drugoj strani, promašio je i zicer na kraju, a Bogdan je stavio tačku na ovaj susret sa linije za slobodna bacanja. 

Jang 36 poena, imao je i 12 asistencija, Kolins ga je pratio sa 20 poena, a Bogdan Bogdanović je imao 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Kod Lejkersa Monk 33 poena, Dejvis 27, Vestbruk 20 poena i 12 asistencija.


U drugom meču Šarlot je dočekao Kliperse, gosti su bili bolji rezultatom 90:115. 

Klipersi su vodili praktično ceo meč, ali nikako nisu uspevali da se odlepe, sve do poslednje deonice kada su napravili ozbiljniju seriju i poveli sa 79:95. 

Do kraja je prednost Klipersa samo rasla, pa su na kraju stigli do rutinske pobede. 

Kod Klipersa Boston i Džekson po 19 poena, Moris je dodao 16. U Šarlotu Lamelo Bol 23 poena i 10 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke