Bogdan i kompanija "školovali" Lilarda!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 30.10.2023.
07:34
Izvor: Sportske.net

Strašna Atlanta, Lejkersi pali u Sakramentu...

AP Photo/Chris Szagola
AP Photo/Chris Szagola

Povezane vesti

Očekivana pobeda Golden Stejta u Hjustonu, iako je bio upitan zbog lakše povrede, Kari se pojavio na terenu ubacio 24 poena, Stef je preuzeo palicu kada su Roketsi stigli prednost gostiju, poveli sredinom poslednje četvrtine. Usledila je strašna serija od četiri trojke za par minuta, 15:2 u toj sekvenci meča posle čega se Voriorsi nisu osvrtali. Prvi put u sezoni se pojavio Drajmond Grin, to je značilo da Kris Pol počinje sa klupe. Ovo jed zanimljivo prvi put u karijeri legendarnog pleja da nije starter. On je 1365 mečeva počeo u petorci. Poslednji put kada nije bio starter su Olimpijske Igre u Pekingu kada su Kobi i Džejson Kid bili u startnoj petorci Amerikanaca.

Atlanta je napravila iznenađenje u Milvokiju, svela Lilarda na šest poena i odnela pobedu. Jang je predvodio šestoricu dvocifrenih kod Houksa, Bogdanović bio odličan sa 17 poena i 6 asistencija, ubacio je četiri trojke. Milvoki užasan, napravili su 23 greške, što je rezultiralo sa 22 poena gostiju. Janis je uz 26 koševa imao 11 skokova. Ovo je prva pobeda Atlante, Bogdanović kaže da samo timska igra daje rezultat i da su svi spremni da se žrtvuju za pobedu.

Filadelfija je lako dobila Portland, gosti iz Oregona u post Lilardooj eri nemaju nijednu pobedu. Džoel Embid je dominirao sa 35 poena, 15 skokova, 7 asistencija, imao je čak šest blokada. Tajris Maksi je dodao 26 poena, 10 skokova, i dalje nema Hardena, ali Siksersima ne smeta. 

Velika bitka u malom derbiju Kalifornije, posle produžetaka Kingsi su slomili Lejkerse. Malik Monk je polovinu od 22 poena dao u overtajmu, Foks brojao do 37 pa je pobeda ostala u Sakramentu. Pre 20 godina Lebron je debitovao u Sakramentu za Kavse. Eto dve decenije kasnije, što kaže Jokić on je i dalje u prajmu. Ubacio je 25 poena, imao 9 asistencija i šest skokova, i tada i sada je ubacio trojku, svoje prve poene na meču i oba puta je smanjio prednost Kingsa na 7:6. Ima još jedna simbolika, Derek Ričardson koji je bio sudija na debiju slavnog Lebrona i sinoć je delio pravdu. Lejkersi su inače stigli veliku prednost domaćih, serijom 9:2 završili regularni deo meča izborili dodatnih pet minuta, ali na kraju su ipak izgubili.

Leonard i Pol Džordž su "iškolovali" rukija Vembanjamu, koji je završio sa 11 poena, Sparsi su napravili u Los Anđelesu 25 grešaka, pa su Klipsi stigli do lake pobede. "Kandža" Leonard je broja do 21, Pol Džordž dodao 19, koliko i Vestbruk, čak sedmorica Klipersa bili su dvocifreni. Naredna dva meča za Sparse su još teža, dve utakmice protiv Feniksa, prva sutra u Arizoni.

U matine terminu, Nikola Jokić je vodio šampiona do lake pobede protiv Oklahome.

Rezultati:

Oklahoma - Denver 95:128
Hjuston - Golden Stejt Voriors 95:106
Milvoki - Atlanta 110:127
Filadelfija - Portland 126:98
LA Klipers 123:83
Sakramento - LA Lejkers 132:127 pr. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke