Bogdan igrao povređen, fantastični Jang doneo brejk!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.06.2021.
07:41
Izvor: Sportske.net

Atlanta slavila 116:113 na startu istočnog finala!

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Trej Jang je majstor. Znali smo i pre meča, ali pomerio je granice u najvažnijem trenutku. Potpuno je nadigrao odbranu Milvokija i čak zasenio Janisa. Bek Atlante je ubacio 48 poena, imao 11 asistencija, Houksi su se vratili u meč i napravili novo iznenađenje, brejk na startu Istočnog finala.

Adetokumbovih 34 poena, 12 skokova i 9 asistencija, kao i 33 poena i 10 asistencija DžejRu Holideja nisu bili dovoljni. Jer Jang je razuverio sve koji su tvrdili da lovi statiskiku, da slabo igra kada je najvažnije. U ovom plej-ofu, u gotovo svakom meču bio je nestvarno dobar.

Činilo se na nešto više od četiri minuta do kraja da su Baksi prelomili, serijom od devet poena stigli su do +7. Ali Jang i Džon Kolins nisu mislili tako. Iskombinovali su 17 od 19 poena, Jang je dao ili asistirao u 13 od poslednjih 16 koševa za Houkse. Milvoki je imao šansu da vrati prednost, ali su ostavili ključni šut Patu Konahtonu, sedmom strelcu ekipe. Jasno, promašio je otvoreni šut, Jang je fauliran, pogodio je dva bacanja. Na samom kraju Midlton je probao sa sirenom da donese produžetke, ali je čitave večeri promašivao, pa i taj poslednji šut nije bio dobar. 

Kolins je ubacio 23 poena, imao 15 skokova, Kapela uz 12 koševa, radio ono u čemu je najbolji u ligi, uhvatio je čak 19 lopti. Atlanta je dobila meč i pored lošeg šuta za tri poena (Milvoki je bio još godi), jasno je i da je nedostajao bolji Bogdanović.

Srbin je i pored bola u kolenu igrao u ovom meču, pogodio je jedan od šest šuteva, ukupno samo 4 poena, ali je dodao po 3 skoka i ukradene lopte i 2 asistencije.

Na kraju, Atlanta se radovala, napravili su brejk, sledeći meč je opet u Viskonsinu, a čini se da će ova serija biti zanimljivija nego što se pretpostavljalo jer su Baksi slovili za velikog favorita. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke