Bogdan kao mašina, nova strašna partija, više poena nego minuta!

Autor: Boris Jovanović
petak 14.05.2021.
08:52
Izvor: Sportske.net

Srbin i Atlanta nemaju milosti...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Klipersi su lako prošli Severnu Karolinu, održali prednost ispred Denvera. Imaju pobedu više, drže treću poziciju, vrata trijumfa otvorili su Pol Džordž sa 20 poena i 10 skokova, Kavaj je dao 16, uz 9 uhvaćenih lopti. U pitanju je najbolji trojkaški tim lige, nisu razočarali, pogodili su 21 šut iza linije tri poena. 

Janis je rasturio Indijanu. Grk je ubacio 40 poena, imao 15 skokova i 6 asistencija. Bilo je mnogo lakih zakucavanja, posao lakši utolio što su Pejsersi bili bez četiri startera, a Sabonis se povredio u trećoj četvrtini. Adetokumbo i drugovi su treći na Istoku, nadaju se da bi mogli da preskoče Bruklin. 

Niksi se bore za četvrtu poziciju i prednost Medison Skver Gardena u prvoj rundi, Alek Burks je ubacio 30 poena San Antoniju, Rendl dodao 25, po skok i asistencija su mu nedostajali za tripl dabl. Igrači Niksa su gledali ka semaforu, nije im se svidelo, Majami je slavio protiv Filadelfije, Batler je ubacio 21 poen, Hero 18, Dragić 15. Siksersi su prvi na Istoku, do kraja sezone imaju dva meča kod kuće, protiv Orlanda, dovoljno je da jednom dobiju Medžik i matematički su prvi, možda već večeras.

Orlando je pao u Atlanti, nisu imali rešenje za Bogdanovića koji je ubacio 27 poena. Houksi su moćni kod kuće, dobili su 18 od 20 mečeva u "Stejt Farm Areni", što se poklopilo sa smenom trenera Lojda i v.d statusom aktuelnog trenera Nejta MakMilana. Vodili su sa dvadesetak razlike tokom čitavog meča, bilo je dovoljno vremena da u poslednjoj četvrtini odmore startere. Bogdan je ubacio četiri trojke, imao samo tri promašaja za 26 minuta. Dodao je pet asistencija, tri skoka i par ukradenih lopti, strašna predstava Srbina. 

Sada je i definitivno, Kingsi i 15. godinu u nizu propuštaju plej-of, matematički su otpisani nakon poraza u Memfisu. Kod "Grizlija" je blistao Dilon Bruks sa 30 poena. 

Čikago i dalje greje tinjajuća nada, ali realno, daleko su od 10. mesta. Dobili su Toronto, 16 poena, 16 skokova 6 asistencija strašnog Nikole Vučevića, ali kasno je stigao u Ilinoj, šta drugo reći...

Devin Buker nije blistao noćas, ali je pogodio slobodna bacanja i doneo pobedu Sansima protiv Portlanda. Tako se Feniks vodećoj Juti približio ponovo na jednu pobedu, dva meča pre kraja sezone. Portlandu nije pomogao ni 41 poen Lilarda, sada su šesti i kasne za Dalasom pola pobede, Ali i šesto mesto znači direktan plasman u plej of i najverovatnije sudar sa Klipersima u prvom kolu. 

 

 Denver je dobio u Minesoti, ako nista čitali, Jokić ne odmara...

Šarlot - LA Klipers 90:113
Indijana - Milvoki 133:142
Njujork - San Antonio 102:98
Atlanta - Orlando 116:93
Majami - Filadelfija 106:94
Memfis - Sakramento 116:110
Čikago - Toronto 114:102
Minesota - Denver 103:114
Feniks - Portland 118:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke