Bogdan opet blistao, ali Baksi su strašni i bez Grka!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.07.2021.
08:06
Izvor: Sportske.net

Na kraju 123:112, Milvoki na korak od finala sa Sansima!

AP Photo/Aaron Gash
AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Oba tima su bila bez najboljeg igrača, bolje su se snašli Baksi. Sada ih pobeda deli od prvog finala od 1974. godine.

Veče nakon što je Kris Pol uništio Kliperse, Bruk Lopez, još jedan veteran je pokazao klasu. Sačuvao je najbolje za najvažniji meč.  Centar Baksa je sa 33 poena, najviše u plej-of karijeri, bio ključ za pobedu Milvokija. Odlični su bili Holidej sa 25 poena, 13 asistencija, Midlton je ubacio 26, uz 13 skokova, 8 uspešnih dodavanja, a Bobi Portis takođe ubacio rekord u plej ofu. 22 koša. Milvokijevi starteri su imali strašan učinak, 106 od 123 poena svog tima.

Na drugoj strani, bez Janga, Bogdan Bogdanović je vodio tim sa 28 poena, Kolins, Galinari i Lu Vilijams su bili dvocifreni, ali to je bilo nedovoljno, Baksi su imali više raspoloženih košarkaša.

Poveli su sa 20 razlike već na startu, ubacili 28 poena u reketu u prvoj četvrtini, tu se već videla razlika. Kako reče Nejt MakMilan, njegov tim je dobio pesnicu u lice već na startu i nisu se oporavili, uspeli su dva puta da se vrate na -6, ali su Baksi bili prejaki.

Bogdanović je ubacio sedam trojki, imao pet skokova i četiri asistencije, ali Baksi su pravili manje greška, podizali nivo igre u ključnim trenucuma, i sutra uveče na jugu će imati meč loptu. Videćemo hoće li Janis na jednoj, odnosno Jang na drugoj strani biti spremni za šesti meč. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke