Bogdan opet odličan, Luka rasturio, brukanje Lejkersa!

Autor: Boris Jovanović
petak 04.03.2022.
08:10
Izvor: Sportske.net

Srbin igra najbolju košarku ove sezone!

P Photo/John Bazemore
P Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Izuzetno važna pobeda za Atlantu koja pokušava na mala vrata da uđe u plej-of. Houksi su u najtežem trenutku odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni, tukli Čikago, uz odličnu partiju Bogdanovića. Srbin je pogodio ključnu trojku na manje od dva minuta do kraja, tada je domaćin stigao do prednosti i na kraju pobede. Jang je ubacio 39 poena, Bogdanović dodao 20, uz četiri skoka, par asistencija i blokada. Atlanta ima još 20 utakmica, trenutno su 10. cilj je da stignu do mesta koje znači doigravanje za plej-of, tako bi imali šansu da spasu sezonu. Čikago je trećim porazom u nizu sada pao na treće mesto, iza Filadelfije, Vučević najbolji kod Bulsa, 21 poen, 11 skokova i pet asistencija.

Džejson Tejtum je odvrnuo na najjače u poslednjoj četvrtini, prava simultanka najboljeg strelca Bostona. On je 21 od 37 poena ubacio u poslednjem kvoteru i prelomio duel Seltiksa i Memfisa. Na drugoj strani posle lošeg starta, Dža Morant je broja do 38, u prvoj utakmici nakon partije karijere i 52 poena u ponedeljak protiv San Antonija. Boston je u odličnoj formi, 10 pobeda u poslednjih 12 mečeva. Sledeći su Netsi u nedelju...

Po drugi put u pet dana Dalas je tukao Golden Stejt, ponovo je Luka Dončić bio enigma za Voriorse. Slovenac je ubacio 41 poen, odluku u Teksasu videli smo u poslednjoj četvrtini, debi Spensea Dinvidija pred domaćom publikom prošao je dobro, njegovim koševima Mavsi su držali priključak. Igrač koji je zajedno sa Bertansom stigao u Dalas u trejdu za Porzingisa ubacio je 17 poena (u prvom meču u Kaliforniji 24) i još jednom pokazao da će biti odlična podrška Dončiću. Golden Stejt je izgubio treći meč u nizu i čini se da su već odustali, teško da mogu da stignu Feniks koji ima 7.5 pobeda više u odnosu na Voriorse.

Bjelica se nije upisao, odnosno nije ni šutirao za nešto više od sedam minuta u igri, imao je par skokova, dok na drugoj strani Marjanović ne pamti kada je poslednji put bio na parketu. 

Detroit je pred punom Skotijabank Arenom iznenadio domaće Reptorse u derbiju severa, trio gostiju Bej, Grent i top pik Keningem iskombinovali su 71 poen, na drugoj strani Siakam 26, frustrirajuće veče, Kanađani su imali mnogo primedbi na suđenje, a njihov kouč Nik Nurs isključen je u trećoj četvrtini.

Kevin Durant se vratio, dao je 31 poen za Netse, izgledalo je kao da nije pauzirao mesec i po dana, ali za Bruklin to nije bilo dovoljno, lider Majami je slavio u Njujorku. Adebajo je predvodio goste sa Floride, 30 poena, 11 skokova i šest asistencija, Hero dodao 27, pa se odsustvo Batlera i Lovrija nije osetilo. 

Sakramento je tukao San Antonio uz 27 poena Harisona Barnsa, pa je i dalje Greg Popović na korak od toga da izjednači rekord Dona Nelsona u broju pobeda u regularnom delu sezone. 

Metla za Lejkerse protiv Klipersa, izgubili su sve mečeve ove sezone protiv komšija. Klipsi su dobili pet utakmica u nizu u proteklih osam dana, uključujući i dve protiv Lejkersa. Oni su u seriji od sedam pobeda iz osam mečeva protiv najvećeg rivala, noćas osim Leonarda nije bilo ni Pola Džordža i Normana Pauela. Ali, Redži Džekson je odigrao meč sezone, ubacio 36 poena, uz 9 asistencija, 8 skokova, Zubac dodao 19 koševa, Klipsi su napravili seriju od 23:0 na startu drugog poluvremena, treću četvrtinu su dobili sa 37:10. Lejkersi tonu kako Titanik, sedam mečeva su ispod 50% posle Ol-Stara nikoga ne mogu da dobiju, 10. mesto je poslednje za doigravanje, imaju samo dve pobede više od Portlanda, sada je čak i baraž pod znakom pitanja za tim koji je imao šampionske ambicije.

Rezultati:

Atlanta - Čikago 130:124
Boston - Memfis 120:107
Bruklin - Majami 107:113
Toronto - Detroit 106:108
Dalas - Golden Stejt 122:113
San Antonio - Sakramento 112:115
LA Klipers - LA Lejkers 132:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke