Bogdan ostao u igri!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.04.2022.
07:29
Izvor: Sportske.net

Atlanta ide u Ohajo...

AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Atlanta je oduvala Šarlot na startu plej-ina, sada ih jedna pobeda vodi do plej-ofa i sudar sa Majamijem. Put vodi preko Ohaja gde ih u petak čekaju Kavsi.

Protiv tima iz Severne Karoline nije bilo problema, Jang se oporavio posle lošeg starta meča, završio sa 24 poena, dok je Hanter predvodio tim u trećoj četvrtini kada su ugasili sve nade Hornetsa. Naš Bogdanović je završio sa 13 poena, ubacio je tri trojke za manje od 25 minuta, šest igrača Houksa su postigla 13 i više poena.

Domaćin je imao odličan procenat šuta, više od 52%, pogodili su 16 trojki iz 32 pokušaja. Kod Šarlota, LaMelo Bol 26 poena, 8 asistencija, Rozije je dao 21, ali obojica uz loše procente, to je i odlučilo na jugu...

U finalu zapadnog plej-ina su Pelikansi. Noćas su dobili San Antonio koji je ispao, nisu našli rešenje u prvom poluvremenu za MekKoluma. Doskorašnji bek Portlanda je ubacio 27 od 32 poena u prve dve četvrtine, vodio je mladi tim do trijumfa i finala baraža. U petak će Pelikansi na Pacifik, preko Klipersa će probati da izbore plasman u doigravanje i duel sa najboljim timom lige Feniksom. Valančijunas je dodao 22 poena i imao 14 skokova, Ingram brojao do 27, kako je konstatovao Greg Popović, kada tri vodeća igrača rivala odigraju sjajno, njegov tim nema šta da traži. Ali, prosek Sparsa je 25 godina, oni su lekciju naučili na teži način.

Dakle ostale su još dve karte za plej-of, u petak saznajemo ko će na megdan šampionima konferencija, Klivlend ili Atlanta, odnosno Klipersi ili Pelikansi...

Atlanta - Šarlot 132:103
Nju Orleans - San Antonio 113:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke