Bogdan posle "lude" sezone - srećan i nezadovoljan

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 04.07.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li ga gledati u reprezentaciji?

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Srpski košaraš Bogdan Bogdanovićnoćas je okončao debitantsku sezonu za Atlanta Hokse porazom u šestom meču finalne serije Istočne konferencije protiv oslabljenih Milvoki Baksa, koji su bez povređenog Janisa Antetokumpa stigli do prvog finala NBA lige još od 1974. godine.

Bogdanovića su tokom sezone mučile povrede, a kada sve stavi na papir ima razloga za sreću, ali ne i zadovoljstvo.

"Ovo je najluđa godina u mojoj dosadašnjoj karijeri. Mnogo razmišljanja, posebno na početku… Gde ću igrati, šta će biti s mojoj karijerom. Ponosan sam što sam što sa se vratio iz povrede, što sam se borio za mesto u timu. Bila je izazovna godina, ali sam srećan kako se godina okončala za mene, mada nisam zadovoljan", rekao je Bogdanović posle meča.

Progovorio je i o tome šta je naučio tokom sada već završene sezone u dresu Hoksa.

"To je duga priča. Ne znam odakle da počnem. Mislim da sam još jednom dokazao da, kada se osećaš jadno, kada si na zemlji toliko nisko da možeš da je pomirišeš, možeš da pronađeš način da se digneš i izboriš sa tim. Nikada neću to izgubiti u sebi, uvek ću imati samopouzdanje da mogu da se vratim, čak i posle najgorih dana. Boriću se i pronaći ću način", naveo je srpski košarkaš pohvalivši saigrače sa kojima je tokom prethodne sezone delio radost i tugu u svlačionici.

Sa radošću je dodao da mu je drago što su Hoksi uprkos podozrenju javnosti stigli do plej-ofa i kako ističe šokirali NBA.

"Korona, mnogo utakmica, posle Ol star pauze nismo mogli da odmorimo. Mnogo je bilo povreda. Nismo potpuno zadovoljni jer smo izgubili, ali smo videli i naučili šta je potrebno da bismo došli do ovde. Definitino smo šokirali NBA. Niko nije očekivao, posebno posle Ol star pauze da ćemo biti u plej-ofu. To je bio izazov, ali, kao što sam rekao, od sledeće sezone sve manje što uradimo biće neuspeh. Ono što me raduje kod ovog tima, pomoćni trener nam je rekao: „Momci, jedno znam u NBA. Atlanta je poslednjih godina bila laka pobeda za svakoga ko dođe ovde. Hajde da se ove sezone postaramo da timovi moraju da se pripreme kada dođu ovde".

Pohvalio je i saigrača Treja Janga, koji je stisnuo zube kada je bilo najvažnije.

"Razumem taj osećaj. Znam kako je igrati povređen. Na četvrtoj utakmici s Filadelfijom sam izvrnuo skočni zglob, posle čega je koleno počelo da me boli od kompenzacije. Nisam mogao da idem u desno uopšte. Ponosan sam na njega što je izašao na teren i takmičio se. To znači da mu je stalo do ovog tima, zna važnost igre na ovom nivou. Dao je sve. Bilo je lepo videti ga, sigurno mu je bilo teško, ali srećan sam što je igrao", naveo je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa ipak nije govorio i nastupu za reprezentaciju Srbije u slučaju da se plasira na Olimpijske igre, koje startuju za manje od tri nedelje.

Srbija večeras od 20:30 igra odlučujući meč protiv selekcije Italije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke