Bogdan povređen otišao kući, Morant zakucao Minesotu, snimak obišao planetu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.04.2022.
07:53
Izvor: Sportske.net

Majami u polufinalu, sjajni Dža Morant, Bridžisova minijatura protiv Pelikansa...

AP Photo/Brandon Dill
AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Atlanta je imala šansu, sve je gotovo. Majami je tesno dobio peti meč i plasirao se u polufinale. Oladipo je ubacio 23 poena, Adebajo dodao 20, pa su i bez povređenih Batlera i Lourija domaći završili posao, baš ova utakmica je pokazala koliko dug roster imaju.

Jang je ponovo razočarao, 2 od 12 šut, završio je sa 11 poena, pamtiće seriju u kojoj je imao procenat od 32%. Hanter je noćas bio sjajan 32 poena za goste, Bogdanović zbog povrede nije mogao da pomogne timu. Galinari je promašio za produžetak, imali su još jednu šansu, ali nisu uspeli ni da šutnu u poslednjem posedu. 

Bolji tim ide dalje, šampion Istoka čeka pobednika iz duela Filadelfije i Toronta u kome Siksersi vode 3:2, početak serije je zakazan za ponedeljak na Floridi.

Lud meč u Tenesiju, Dža Morant je presudio Minesoti, ubacio je poslednjih 13 poena za Grizlije koji su na pobedu od polufinala. Poslednja dva minuta gledali smo Morant šou, a zakucavanje sa kraja treće četvrtine je diglo publiku na noge. Morant, čovek koji je proglašen za igrača koji je najviše napredovao ove sezone je imao problema u većem delu meča, ali je kada se lomilo bio pravi, dao je 18 poena u poslednjoj četvrtini, pola od toga sa linije penala. Lider Memfisa je na kraju završio sa 30 poena, odlični Dezmond Bejn dodao 25, pa će meč loptu Grizliji imati na severu. Kod Minesote, 28 koševa za Taunsa, Vukovi će biti u psihološkom hendikepu, ispustili su +12 u finišu. Šesti meč koji moraju da dobiju kako bi se vratili u Tenesi je u petak.

Sansi su vodili od početka do kraja, Pelikansi se nisu predavali, Majkel Bridžis je odigrao strašan meč za domaće, 31 poen, 5 skokova, 4 blokade, pa se odsustvo Bukera nije osetilo. Kris Pol je diktirao ritam 22 poena, 11 asistencija. Nju Orleans je bio na -7 u poslednja dva minuta, ali je drama izostala, loš početak ih je koštao šanse u ovom meču. U četvrtak je na programu šesta utakmica u Lujzijani, Nju Orleans se pokazao kao tvrd orah, ako slave, vratiće se za vikend u Arizonu po eventualni trijumf i iznenađenje sezone.

Ipak, Sansi su mnogo bliži polufinalu...

Majami - Atlanta 97:94 (4:1)
Memfis - Minesota 111:109 (3:2)
Feniks - Nju Orleans 112:97 (3:2)


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke